Obavijesti Video Pretražite Navigacija
NAKON RANJAVANJA POLICAJCA

Predsjednik Milanović o krvavom napadu na Markovu trgu: "Pozivam Vladu da zaštiti državne institucije, imaju moju punu podršku"

Predsjednik Zoran Milanović obratio se javnosti o napadu na Markovu trgu u kojem je teško ranjen policajac te istaknuo kako to područje treba bolje zaštititi.

Nakon krvavog napada na Markovu trgu u kojem je teško ranjen 31-godišnji policajac javnosti se obratio i predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović.

Pročitajte i ovo Odvjetnik Darko Don Markušić Strašno iskustvo Odvjetnik među prvima pomagao ranjenom policajcu: ''Trčao sam doma po deke. Ima metaka na mojoj kući i uredu'' Slika nije dostupna Čula rafalnu paljbu Prodavačica iz trgovine na Markovu trgu: "Ranjenom sam odnijela vode, a hitna nije ni došla"

"Prije svega podrška i dobre i iskrene želje ranjenom policajcu i njegovoj obitelji. Čuo sam se, nazvao sam premijera oko 11 sati da vidim koja su njegova saznanja, trebala bi biti nešto šira od mojih i dublja, kao i njegova odgovornost općenito gledajući, ali tu ne mislim na odgovornost za ovaj slučaj", rekao je Milanović.

"Povodom tog nesretnog slučaja, nečega što se dosad nije dogodilo pred državnom institucijom na tom mjestu, ponovit ću što sam rekao prije mjesec i pol, kada je isto bio jedan incident. To su državne institucije, centralne, najviše, i nisu turistička destinacija. To su prije svega državne institucije i njih treba štititi na odgovarajući način. Ako se na to, konačno, i odluče u Vladi, imaju moju podršku. Čak ih i pozivam da to naprave.

To je jedini način da se ovakve stvari fizički spriječe, a okolnosti koje su prethodile ovom strašnom događaju treba još istražiti, to je posao policije, to je posao hrvatskih protuobavještajnih službi, da se vidi što se događa i da se takve stvari prevencijom pokušaju ubuduće spriječiti jer nasilja je bilo i bit će.

Mi moramo jako kontrolirati količinu i disperziju lakog i kratkog naoružanja u Hrvatskoj. Znati što je moguće točnije koliko ga ilegalno i neprijavljeno ima kod građana. Ovdje smo vidjeli da se radi o naoružanju koje koristi, u pravilu, hrvatska vojska, to nije smjelo biti kod pojedinaca i u ničijoj privatnoj zbirci i u tom smislu. Hrvatska Vlada, policija i obavještajna služba, sigurnosna agencija ima moju punu podršku", rekao je Milanović.

Na pitanje sugerira li da se Markov trg u potpunosti zatvori, predsjednik Milanović je odgovorio: "To je pitanje struke, ali i zdravog razuma. Ne u potpunosti, ali ova vrsta pristupa ulazu zgradi Vlade i Hrvatskoga sabora nije dopustiva i ne smije biti više tako." Nećemo sazivati sjednicu Vijeća za nacionalnu sigurnost, zaključio Zoran Milanović.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene