Milorad Batinić (Foto : Davorin Visnjic/PIXSELL)
Milorad Batinić (Foto : Davorin Visnjic/PIXSELL)

Predsjednik Kluba HNS-a Milorad Batinić komentirao je u Saboru štrajk u školama, ali i najavu povećanja plaća državnim i javnim službenicima za 6,12 posto.


"Ići će se u analizu koeficijenata složenosti i to podrazumijeva reviziju, mislim da je to čak i važnije od ovog povećanja. Smatram da je ovo prilika i nepravde koje jesu počinjene prosvjeti i učiteljima da se korigiraju", rekao je Batinić komentirajući premijerovu najavu o povećanju plaća. Vjeruje da će se na koalicijskom sastanku čuti konkretni koraci u vezi s time.

Vezani članci Andrej Plenković (Foto: Dnevnik.hr) Andrej Plenković ne otkriva daljnje poteze: ''Najvažnije je da djeca idu u školu'' Gordan Jandroković (Foto: Dnevnik.hr) Jandroković nakon koalicijskog sastanka bez HNS-a: "Nema ultimatuma. Mi smo uvijek spremni na sve opcije"

"Svakako, zalagat ćemo se da prosvjeta ima veće plaće, da se isprave koeficijenti", rekao je Batinić.

"Smatram da je ova odluka o povećanju plaća plod promišljanja premijera, ali i onoga o čemu smo s njim razgovarali mjesecima", rekao je Batinić te dodao da je Plenković u ovom trenutku učinio pragmatično rješenje. Upitan što je sljedeće što će HNS uvjetovati Vladi, Batinić je rekao: "HNS ne uvjetuje, mi razgovaramo."

Što se tiče štrajka u školama, Batinić je rekao da to nije problem HNS-a. "Štrajk su organizirali sindikati i oni će odlučiti kada će prestati. Štrajk nije bio pitanje, tema niti naš problem", rekao je Batinić te pozvao sindikate na razgovor s Vladom.

"Razumijem i sindikate, ali i oni moraju razumjeti premijera. On je najavio, time je otvorio poziciju da se ide u razgovore, pregovore i dogovore", rekao je Batinić.