Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Predsjednik i premijer vratili se u Hrvatsku s pozivnicom za NATO

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatski predsjednik Stjepan Mesić i premijer Ivo Sanader vratili su se u Zagreb u četvrtak navečer sa summita NATO-a održanog u Bukureštu na kojem je Republika Hrvatska dobila pozivnicu za članstvo u tom vojno-političkom savezu.

Pozivnicu za članstvo u NATO-u proslavit će s hrvatskim državnim vodstvom američki predsjednik George W. Bush koji sa suprugom Laurom stiže u petak u dvodnevni posjet Hrvatskoj.

Pročitajte i ovo Sidro oštetilo cjevovod Balticconnector Hibridno ratovanje Sigurnost milijarde ljudi je ugrožena: "Znamo što su Rusi razvili za ratovanje pod morem" Ilustracija EUFOR Althea NATO u susjednu zemlju šalje bataljun rezervnih snaga: "To je važna odluka za gašenje secesionističkih ideja"

Tijekom posjeta Bush će se sastati s predsjednikom i premijerom RH i drugim najvišim hrvatskim dužnosnicima te se obratiti hrvatskim građanima.

U Zagreb stiže i izaslanstvo koje je pratilo Busha na summitu NATO-a u Bukureštu u kojem su i državna tajnica Condoleezza Rice i savjetnik za nacionalnu sigurnost Stephen Hadley, a očekuje se dolazak niza drugih dužnosnika Bijele kuće i State Departmenta.

"Članstvo u NATO-u bit će vrlo pozitivno za ljude u Hrvatskoj. Stvarno se radujem odlasku u Hrvatsku i nadam se da ću donijeti dobre vijesti jer dolazim poslije summita", rekao je Bush.
Prema riječima njegova savjetnika za nacionalnu sigurnost Stevena Hadleya Bush će posjetiti Hrvatsku "kako bi čestitao ljudima te zemlje na impresivnim reformama koje su proveli".

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene