Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Hrvatski predsjednik Stjepan Mesić i premijer Ivo Sanader vratili su se u Zagreb u četvrtak navečer sa summita NATO-a održanog u Bukureštu na kojem je Republika Hrvatska dobila pozivnicu za članstvo u tom vojno-političkom savezu.


Pozivnicu za članstvo u NATO-u proslavit će s hrvatskim državnim vodstvom američki predsjednik George W. Bush koji sa suprugom Laurom stiže u petak u dvodnevni posjet Hrvatskoj.

Vezani članci Slika nije dostupna 'Ulaskom u NATO Hrvatska će postati privlačnija ulagačima' Slika nije dostupna NATO: Hrvatska prvi put sudjeluje kao punopravna članica

Tijekom posjeta Bush će se sastati s predsjednikom i premijerom RH i drugim najvišim hrvatskim dužnosnicima te se obratiti hrvatskim građanima.

U Zagreb stiže i izaslanstvo koje je pratilo Busha na summitu NATO-a u Bukureštu u kojem su i državna tajnica Condoleezza Rice i savjetnik za nacionalnu sigurnost Stephen Hadley, a očekuje se dolazak niza drugih dužnosnika Bijele kuće i State Departmenta.

"Članstvo u NATO-u bit će vrlo pozitivno za ljude u Hrvatskoj. Stvarno se radujem odlasku u Hrvatsku i nadam se da ću donijeti dobre vijesti jer dolazim poslije summita", rekao je Bush.
Prema riječima njegova savjetnika za nacionalnu sigurnost Stevena Hadleya Bush će posjetiti Hrvatsku "kako bi čestitao ljudima te zemlje na impresivnim reformama koje su proveli".