Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Predsjednički kandidati sinoć su se sučelili uživo u programu Nove TV. Na pitanja Mislava Bage odgovarali su Ivo Josipović, Kolinda Grabar Kitarović, Milan Kujundžić i Ivan Vilibor Sinčić.


Nakon sučeljavanja, kandidati su za Novu TV otkrili prve dojmove. Zadovoljni su svojim nastupima, kao i njihovi stožeri, ali si ocjenu nisu htjeli dati.

Odgovarali na škakljiva pitanja, pale i teške riječi

Vezani članci Slika nije dostupna Predsjednički kandidati zaželjeli - sretan Božić! Slika nije dostupna Na Predsjedničkim izborima rekordan broj promatrača

„Narod će ocijeniti u nedjelju", rekao je Kujundžić. Većina ih je bila suzdržana na pitanje – tko je od kandidata dominirao? „Nije dominantnost uvijek pozitivna, radi se o retorici i onome što se govori", odgovorio je Ivo Josipović.

"Ja sam se uključivala u raspravu kad sam držala da trebam nešto reći, da imam nešto konkretno za reći. Mislim da je ljudima dovoljno političkog prepucavanja i politikanstva", izjavila je Grabar Kitarović.

"Nisam vam ja takav čovjek, ja sam preozbiljan, odmjeren", objasnio je Kujundžić, dok je Sinčić zaključio kako misli da je on dominirao. „Dojmovi su sjajni, jako sam zadovoljan što sam uspio iskazati razliku u odnosu na druge kandidate koji predstavljaju isti sustav“, objasnio je Sinčić.

Kandidati su odgovarali na konkretna pitanja koja spadaju u djelokrug predsjedničkih ovlasti, ali bilo je, kažu, i niskih udaraca. „To je normalno u sučeljavanju“, ocijenio je Kujundžić, za kojeg je Sinčić rekao da ga je napadao na osobnoj razini. „Mislim da je to sramota za jednog predsjedničkog kandidata. Bio je prije svega usmjeren prema gospodinu Josipoviću, a mene očito smatra nebitnim, što mu jako zamjeram“, izjavio je Sinčić.

'Oprao' Sinčića: 'Doznao sam... Molim vas lijepo, zbog gripe se ne studira šest godina'

Pažnju je tijekom trećeg pitanja - bi li institut predsjedničkog veta na neke zakone ojačao instituciju predsjednika - privukao Josipović kad je za Grabar Kitarović rekao da bi trebala više misliti o tome kako da ne bude lutka dvojca Karamarko – Brkić.

„Ne znam kad bi netko gospodinu Kujundžiću ili gospodinu Sinčić rekao da je lutka na koncu, oprostite, ja držim da se isključivo prema ženskom kandidatu tako odnose. Nisam se uvrijedila, ne vrijeđam se tako lako, shvaćam to kao dio političke bitke“, rekla je Grabar Kitarović. „Malo je ona možda preosjetljiva, to je forma o kojoj uvijek govorimo, koliko ste puta upotrijebili takvu sintagmu? Puno puta!", odgovorio je Josipović.

Sučeljavanje na Novoj TV izazvalo je veliko zanimanje javnosti, a gledao ga je čak svaki drugi gledatelj koji je u tim trenucima bio pred malim ekranima. Točnije, privukao je više od 840 tisuća gledatelja.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook