Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Iako je Kolinda Grabar-Kitarović, predsjednica Republike, tvrdila da se tijekom posjeta SAD-u susrela s "jako puno ljudi", dosad su susrete potvrdila tek dvojica. I to na društvenim mrežama.


Prije dva dana je to učinio Marco Rubio, republikanski senator i jedan od suparnika Donalda Trumpa na stranačkim izborima za kandidata za predsjednika SAD-a, a danas je to učinio i Damon M. Wilson na svom profilu na Twitteru. 

Vezani članci Predsjednica Grabar-Kitarović i Stipe Miočić (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Predsjednica odmjerila snage s najopakijim teškašem na svijetu Mnogo HDZ-ovaca (Foto: Dnevnik.hr) Vruća politička jesen u Saboru: HDZ raspravlja o aktualnim pitanjima, ali i dalje iskri na relaciji Plenković - Kovač

Wilson je izvršni potpredsjednik Atlantskog vijeća, a hrvatska predsjednica s njim se slikala u prostorijama ove organizacije. 

 

Na službenim stranicama Ureda predsjednice o ovom susretu, kao ni o cijelom njenom putu i boravku u SAD-u, nema niti slova. Posjetom hrvatske predsjednice na svojim stranicama se ne hvali ni Atlantsko vijeće.

Nakon žestoke javne kritike i čak tri prijave Povjerenstvu za sukob interesa zbog sumnji da se u Americi zapravo boravi privatno na državni trošak, Grabar-Kitarović je stala pred kameru državne televizije tvrdeći da se radi o službenom putu i mnoštvu sastanaka. No, osim što nije otkrila s kim se i kad sastajala, izjavu je dala s vanjske strane ograde Bijele kuće, s mjesta na kojem se obično slikaju turisti.