Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ne zna se tko ide umjesto nje

Predsjednica šalje novo pismo u UN, otkazuje put u Marakeš?

Kolinda Grabar-Kitarović (Foto: UN, by Cia Pak)
Kolinda Grabar-Kitarović (Foto: UN, by Cia Pak) Foto: UN, by Cia Pak
Nastavljaju seprijepori oko odustajanja Predsjednice od sudjelovanja na potvrđivanju Marakeškog sporazuma o migracijama. Iz Ureda Predsjednice poručuju kako Vlada mora odlučiti tko će ići umjesto nje.

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović glavnom tajniku UN-a poslat će pismo kojem će ga obavijestiti kako neće ići u Marakeš gdje je, kako je prethodno najavila, trebala sudjelovati na potvrđivanju sporazuma o zakonitim migracijama, javlja Jutarnji list. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna oštro i o bandiću Bernardić otkrio tko su pravi migranti i komentirao Predsjednicu: ''Dodvorava se desnici'' Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović (Foto: Dnevnik.hr) Predsjednica zaoštrila Sukob Pantovčaka i Banskih dvora: ''Ministarstvo se treba zbrojiti''

Iz Ureda predsjednice su poručili, kako Vlada mora odrediti tko će tamo ići umjesto nje, piše Jutarnji.

Podsjetimo, Predsjednica je jučer oštro napala Ministarstvo vanjskih i europskih poslova jer, po njenim riječima, nije izvijestilo javnost o Marakeškoj deklaraciji o zakonitim migracijama i što sada, kaže, izaziva prijepore.

Grabar-Kitarović je ministrici vanjskih i europskih poslova Mariji Pejčinović Burić poručila da se “moraju zbrojiti”.

"Uz dužno poštovanje svim diplomatima, Ministarstvo se treba zbrojiti. Ministarstvo vanjskih i europskih poslova, koje je bilo nositelj svih zadaća i koordinator pregovora o tom kompaktu, nije odradilo svoju zadaću, umjesto da objavljuje moju korespondenciju i sada pokušava izazvati nekakve prijepore u javnosti koji ne bi trebali postojati", poručila je predsjednica u ponedjeljak.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene