Kolinda Grabar-Kitarović (Foto: UN, by Cia Pak)
Kolinda Grabar-Kitarović (Foto: UN, by Cia Pak)

Nastavljaju seprijepori oko odustajanja Predsjednice od sudjelovanja na potvrđivanju Marakeškog sporazuma o migracijama. Iz Ureda Predsjednice poručuju kako Vlada mora odlučiti tko će ići umjesto nje.


Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović glavnom tajniku UN-a poslat će pismo kojem će ga obavijestiti kako neće ići u Marakeš gdje je, kako je prethodno najavila, trebala sudjelovati na potvrđivanju sporazuma o zakonitim migracijama, javlja Jutarnji list. 

Vezani članci Suinicijator inicijative \"67 JE PREVIŠE\" Krešimir Sever gostuje u Dnevniku Nove tV (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Krešimir Sever najavio sakupljanje potpisa za referendum: "Ljudi su se bojali da ćemo odustati, ali dobro smo se pripremili" Kolinda Grabar-Kitarović (Foto: Goran Stanzl/PIXSELL) Predsjednica o nedolasku na prosvjed #spasime: "Imala sam privatne obveze"

Iz Ureda predsjednice su poručili, kako Vlada mora odrediti tko će tamo ići umjesto nje, piše Jutarnji.

Podsjetimo, Predsjednica je jučer oštro napala Ministarstvo vanjskih i europskih poslova jer, po njenim riječima, nije izvijestilo javnost o Marakeškoj deklaraciji o zakonitim migracijama i što sada, kaže, izaziva prijepore.

Grabar-Kitarović je ministrici vanjskih i europskih poslova Mariji Pejčinović Burić poručila da se “moraju zbrojiti”.

"Uz dužno poštovanje svim diplomatima, Ministarstvo se treba zbrojiti. Ministarstvo vanjskih i europskih poslova, koje je bilo nositelj svih zadaća i koordinator pregovora o tom kompaktu, nije odradilo svoju zadaću, umjesto da objavljuje moju korespondenciju i sada pokušava izazvati nekakve prijepore u javnosti koji ne bi trebali postojati", poručila je predsjednica u ponedjeljak.