Obavijesti Video Pretražite Navigacija
oštro i o bandiću

Bernardić otkrio tko su pravi migranti i komentirao Predsjednicu: ''Dodvorava se desnici''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik SDP-a Davor Bernardić rekao je u Koprivnici za posljednje istupe predsjednice Grabar-Kitarović u vezi s Marakeškom deklaracijom kako je ona u predizbornoj kampanji te se, ocijenio je, želi dodvoriti ekstremnoj desnici, a premijer i Vlada koriste se pak svakom prilikom da uđu s njom u sukob.

"Želi se dodvoriti ekstremnoj desnici. S druge strane, Plenković i Vlada koriste se svakom prilikom da uđu u sukob s predsjednicom, a jedini tko trpi su istinski i pravi migranti. To su Hrvati, naši sugrađani koji su u mandatu ove Vlade napustili zemlju. Takvih je više od 100 tisuća", izjavio je Davor Bernardić novinarima nakon obilježavanja Dana grada Koprivnice. Ocijenio je da migranti koji prolaze kroz Hrvatsku nisu prijetnja te da Marakeški dokument ima smjernice koje ni za jednu zemlju nisu obvezujuće.

Pročitajte i ovo Marija Pejčinović Burić (Foto: Dnevnik.hr) Oglasio se i Jandroković Ministrica odgovorila Predsjednici: "Žao nam je zbog nervoze s Pantovčaka" Slika nije dostupna ''ponašaju se neozbiljno'' Petrov pozvao premijera i Predsjednicu da "ne muljaju" o Marakeškom sporazumu

"Važan je siguran, humanitaran i prije svega ljudski pristup cijelom problemu", istaknuo je Bernardić i dodao da migranti, ali ni Hrvati ne žele ostati u ovoj zemlji.

U vezi sa stanjem u stranci Bernardić je rekao kako očekuje da "ljudi rade za SDP, ruše HDZ i ovu nesposobnu Vladu", a ne da čine obratno. "Nadam se da pobunjenici i nezadovoljnici neće završiti kod Bandića ili u HDZ-u", dodao je.

Bandić na krajnje sumnjiv način skuplja većinu za Andreja Plenkovića

O prijelazu nekoliko zastupnika u Klub Milana Bandića u Saboru čelnik SDP-a je rekao kako Bandić na krajnje sumnjiv i netransparentan način skuplja većinu za Andreja Plenkovića.

"Jasno je da vladajuću koaliciju čine dvije komponente. Glavna osovina je Bandić, koji praktički skuplja sve za Plenkovića ne bi li mu sačuvao premijersku fotelju, a s druge strane, tu su mnogi optuženici, ratni zločinci, osuđeni i oni koji su u danom trenutku bili spremni izdati svoje vlastite birače, poput Vrdoljaka i HNS-a", rekao je Bernardić odgovarajući na pitanje koji je krajnji cilj Bandićeva djelovanja i je li to preslagivanje unutar Vlade.

"Samo vlast, samo vlast i samo fotelja. Nema tu nikakvog cilja. Dakle, Borgovci opet djeluju", ocijenio je.

Na novinarsku konstataciju da dio članstva SDP-a i u njegovu stranačkom djelovanju vidi isključivo želju za vlašću te na pitanje je li u nekom trenutku pomišljao da se makne s vodeće dužnosti u stranci i do kada tu misli sjediti, Bernardić je odgovorio: "To je vrlo jasno pitanje. Sve u skladu sa statutom. Jasno pitanje, jasan odgovor."

Na pitanje hoće li u slučaju lošeg izbornog rezultata za Europski parlament dati ostavku Bernardić je rekao: "U slučaju lošeg izbornog rezultata, razgovarat ćemo o odgovornosti." Predsjednik SDP-a smatra da će njegova stranka na spomenutim izborima osvojiti 200 tisuća glasova. (Hina)

Aktualno Sukob Pantovčaka i Banskih dvora: ''Ministarstvo se treba zbrojiti'' +0 Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović (Foto: Dnevnik.hr) Hrvatska Sukob Pantovčaka i Banskih dvora: ''Ministarstvo se treba zbrojiti'' 1/1 >>

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene