Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odala počast žrtvama

Predsjednica opet zaobišla kolone i u tajnosti posjetila Jasenovac

Kolinda Grabar-Kitarović i Ivan Zvonimir Čičak u Jasenovcu (Foto: Ured predsjednice)
Kolinda Grabar-Kitarović i Ivan Zvonimir Čičak u Jasenovcu (Foto: Ured predsjednice) Ured predsjednice
Aktualno Galerija Kolinda Grabar-Kitarović i Ivan Zvonimir Čičak u Jasenovcu (Foto: Ured predsjednice) Kolinda Grabar-Kitarović i Ivan Zvonimir Čičak u Jasenovcu (Foto: Ured predsjednice) Foto: Ured predsjednice Kolinda Grabar-Kitarović i Ivan Zvonimir Čičak u Jasenovcu (Foto: Ured predsjednice) Kolinda Grabar-Kitarović i Ivan Zvonimir Čičak u Jasenovcu (Foto: Ured predsjednice) Foto: Ured predsjednice +0 Kolinda Grabar-Kitarović upisala se u knjigu dojmova (Foto: Ured predsjednice) Galerija 1/3 >>
Kolinda Grabar-Kitarović posjetila je u petak Spomen-područje Jasenovac.

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović posjetila je jutros Spomen-područje Jasenovac kako bi odala počast žrtvama, priopćeno je u petak iz njezina Ureda.

Grabar-Kitarović u knjigu dojmova upisala je sljedeće:

Pročitajte i ovo Jasenovac Policija ga presrela MUP o srpskom ministru koji je pokušao otići u Jasenovac: "Posjet nije mogao biti odobren" Spomen park Jasenovac Najavio prosvjednu notu Dačić: ''Srpski ministar je htio u Jasenovac. Hrvatska policija ga je zaustavila i okružila''

"Posjet Spomen-području logora Jasenovac uvijek priziva osjećaje dubokog žaljenja zbog zločina koji su se ovdje dogodili i pijeteta prema svim nevinim žrtvama. Nijedan politički cilj ni poredak ne mogu opravdati zločine koji se čine u njegovo ime.

Republika Hrvatska kao demokratska država, nastala na zasadama svih pozitivnih vrijednosti povijesne borbe hrvatskoga naroda za slobodu, među kojima je i antifašizam, bespridržajno osuđuje zločine počinjene u ovom logoru te s poštovanjem trajno čuva sjećanje na sve njegove stradalnike, u jedinstvenoj opredijeljenosti za poštovanje ljudskih prava svih svojih građana, kao jamstva napretka i mira."

U pratnji Predsjednice Republike bio je Ivan Zvonimir Čičak, izaslanik Predsjednice na državnoj komemoraciji žrtvama ustaškoga koncentracijskog logora Jasenovac koja će se održati u nedjelju, 22. travnja 2018. godine.

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović odlučila je, dakle, i ove godine zaobići sve kolone i u Jasenovac ponovno otići u tajnosti kao i 2015. godine.

Podsjetimo, predstavnici židovske zajednice, nezadovoljni odnosom Vlade prema ustaškim simbolima, u nedjelju su imali svoju i tako bojkotirali službenu komemoraciju u Jasenovcu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene