Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Bila sam ironična'

PODIGAO PRAŠINU U JAVNOSTI Predsjednica objasnila sporni status

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednica kolinda Grabar Kitarović, koja je na povratku iz višednevnog posjeta Kini, objasnila je svoj status na Facebooku, koji je u subotu podigao puno prašine u javnosti.

Status Kolinde Grabar Kitarović uslijedio je kao odgovor na raniju izjavu ministra unutarnjih poslova Ranka Ostojića.

Pročitajte i ovo Zlatko Komadina, župan O vrućoj situaciji Komadina: "Ne do Bog da im pada na pamet poništavati izbore. Na stolu je i da Milanović nije kandidat za premijera" Tomislav Tomašević Nakon izbora Tomašević o Grmoji kao mandataru: "Mi nismo ti koji postavljaju uvjete"

Rekla je u nedjelju u Hong Kongu da se na posljednje ispade ministra unutarnjih poslova ne može odgovoriti drukčije nego ironijom, jer joj on prepušta ovlasti kojih nema.

'Na posljednje ispade ministra unutarnjih poslova Ranka Ostojića ne možete odgovoriti nikako drukčije nego ironijom. To sam učinila i to preko Facebooka, a ne službeno. Naravno da nije to bila ozbiljna izjava, ja nemam ustavne ovlasti i upravo to govorim ministru Ostojiću jer mi je rekao da bih ja mogla riješiti krizu sa Srbijom u pet minuta, da meni prepušta ovlasti kojih nemam', izjavila je predsjednica.

'Kad sam prvi put vidjela taj natpis mislila sam da je predsjedničin profil hakiran'

'Nije primjereno da se u vrijeme izborne kampanje predsjednica svrstava jasno na jednu stranu'

'Ostojić priznao da vlada nije u stanju voditi zemlju i da meni prepuštaju izvršne ovlasti'

Podsjetimo, 'Svojom današnjom izjavom tehnički ministar Ostojić priznao je da ova tehnička vlada nije u stanju voditi zemlju i da meni prepuštaju izvršne ovlasti. Napravit ću to čim mi dopusti Ustav', poručila je predsjednica Kolinda Grabar Kitarović na svom Facebook profilu u subotu u ranim poslijepodnevnim satima.

Na njezin je status uslijedila gomila reakcija, a uzavrele su i društvene mreže. Za Dnevnik Nove TV izjavu i njezine eventualne posljedice analizirala je i Ivana Petrović, dok je za Dnevnik.hr izjavu komentirao politički analitičar Tihomir Cipek

Ministar je na novinarski upit da komentira stajalište predsjednice Republike Grabar Kitarović da bi sve izbjeglice trebalo preusmjeriti na službene granične prijelaze, poput Tovarnika i Bajakova, odgovorio kako 'ona to s lakoćom može dogovoriti sa svojim prijateljima u Srbiji'. 'Moj poziv je da to dogovori s onima s kojima inače razgovara u New Yorku i slično, neka slobodno dogovori usmjeravanje na prijelaze i nećemo imati nikakvih problema', rekao je Ostojić te zaključio da bi se time Hrvatskoj 'olakšao posao'. 8Hina/D.Š.)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene