Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tihomir Cipek

'Nije primjereno da se u vrijeme izborne kampanje predsjednica svrstava jasno na jednu stranu'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Komentar na predsjedničinu izjavu na Facebooku o preuzimanju izvršnih ovlasti, za Dnevnik.hr dao je politički analitičar Tihomir Cipek.

Politički analitičar kaže da predsjednica Kolinda Grabar Kitarović iako piše o preuzimanju izvršnih ovlasti, prema Ustavu to ne može učiniti te da je ova izjava jasno svrstavanje na jednu stranu ususret parlamentarnim izborima 2015..

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Petrina nezadovoljan Ljut na predsjednicu: 'Zatražila je da napustimo sastanak' Slika nije dostupna Tko će prvi do mandatara? Grabar Kitarović u četvrtak započinje konzultacije sa strankama

'Ovo što je predsjednica napisala na Facebooku ne znači apsolutno ništa. U pravnom smislu Predsjednica Republike nema nikakve izvršne ovlasti. Izgleda kao da se ovdje namjerno ili nenamjerno hrvatski politički sustav tumači kao predsjednički. Mi svi znamo da to nije točno', rekao je Cipek.

 

 

[MIGRANTSKA KRIZA] KGK - "Svojom današnjom izjavom tehnički ministar Ostojić priznao je da ova tehnička vlada nije u...

Posted by Kolinda Grabar-Kitarović on Saturday, October 17, 2015

 

Ova izjava povodom načina na koji Vlada djeluje u izbjegličkoj krizi koja potresa čitavu Europu, dolazi u jeku izborne kampanje povom parlamentarnih izbora koji će se održati 8. studenog. Cipek smatra kako je sasvim jasno da je predsjednica zauzela stranu.

'Ostojić je priznao da ova tehnička vlada nije u stanju voditi zemlju i da meni prepuštaju izvršne ovlasti'

'Nije primjereno da se u vrijeme izborne kampanje predsjednica svrstava jasno na jednu stranu, a to da se ovakvim izjavama svrstava nema nikakve dvojbe. Dok se izbori ne završe ovakva izjava nema nikakve posljedice. Ako pobjedi HDZ-ova koalicija, to će biti protumačeno kao jedna dobrodošla izjava koja upozorava na političku realnost. Ako pobjedi SDP-ova koalicija, to će dodatno zaoštriti odnose između predsjednice i Vlade. Jasno je da je posao predsjednice da pomaže Vladi. Ponavljam prema Ustavu predsjednica nema apsolutno nikakve izvršne ovlasti', zaključuje Cipek. 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene