Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović (Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL)
Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović (Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL) Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

U utorak i srijedu održavaju se studentski izbori za Studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu i studentske zborove sastavnica, a svoje pravo glasa, kao studentica doktorskog studija Fakulteta političkih znanosti u Zagrebu, iskoristit će i predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović. Predsjednica želi sve studente potaknuti da se odazovu ovogodišnjim studentskim izborima.


Nakon okruglog stola ''Biti mlad, politički obrazovan i živjeti u Hrvatskoj'', na kojem je sudjelovala i predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović, u objavi na svojoj Facebook stranici napisala je da joj je želja motivirati mlade da se uključe u donošenje političkih odluka.

Vezani članci Predsjednica Grabar-Kitarović objavila kandidaturu za još jedan predsjednički mandat (Foto: Sandra Simunovic/PIXSELL) Iz rodnog mjesta Predsjednice stižu reakcije: "Za ovo što je danas, trebalo je biti snalažljiv i dobro odgojen" Kolinda Grabar-Kitarović u Kninu (Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL) - 11 Grabar-Kitarović zbog ''iznenadnih obveza'' otkazala dolazak na Gerontološki tulum

''Izaći ću na predstojeće studentske izbore. Na to imam pravo kao doktorandica i time želim potaknuti sve studentice i studente da iskoriste svoje legitimno pravo. Jedan glas nije samo jedan glas. On ponekad znači jako puno'', napisala je predsjednica. 

Pravo glasa ima više od 70.000 studenata, a glasačka mjesta bit će otvorena 26. i 27. ožujka od 8 do 20 sati, piše portal Srednja.hr.

Na izborima se biraju studentski predstavnici za Studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu i studentske zborove sastavnica, odnosno pojedinih fakulteta, akademija.