Obavijesti Video Pretražite Navigacija
najpoznatija hrvatska studentica

Predsjednica na studentskim izborima: ''Jedan glas nije samo jedan glas. On ponekad znači jako puno''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U utorak i srijedu održavaju se studentski izbori za Studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu i studentske zborove sastavnica, a svoje pravo glasa, kao studentica doktorskog studija Fakulteta političkih znanosti u Zagrebu, iskoristit će i predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović. Predsjednica želi sve studente potaknuti da se odazovu ovogodišnjim studentskim izborima.

Nakon okruglog stola ''Biti mlad, politički obrazovan i živjeti u Hrvatskoj'', na kojem je sudjelovala i predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović, u objavi na svojoj Facebook stranici napisala je da joj je želja motivirati mlade da se uključe u donošenje političkih odluka.

Pročitajte i ovo Poljubac za kraj Predsjednica na odlasku Po čemu će građani pamtiti Grabar-Kitarović? Jedni ističu kako je bila prva žena na čelu države, a drugi se prisjećaju nogometne utakmice i njezinih vokalnih nastupa Analiza mandata Kolinde Grabar-Kitarović - 11 Velika analiza Provjerenog Pet godina mandata Kolinde Grabar Kitarović: Uspon i pad prve hrvatske predsjednice

''Izaći ću na predstojeće studentske izbore. Na to imam pravo kao doktorandica i time želim potaknuti sve studentice i studente da iskoriste svoje legitimno pravo. Jedan glas nije samo jedan glas. On ponekad znači jako puno'', napisala je predsjednica. 

Pravo glasa ima više od 70.000 studenata, a glasačka mjesta bit će otvorena 26. i 27. ožujka od 8 do 20 sati, piše portal Srednja.hr.

Na izborima se biraju studentski predstavnici za Studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu i studentske zborove sastavnica, odnosno pojedinih fakulteta, akademija.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene