Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović (Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL)
Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović (Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL)

U utorak i srijedu održavaju se studentski izbori za Studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu i studentske zborove sastavnica, a svoje pravo glasa, kao studentica doktorskog studija Fakulteta političkih znanosti u Zagrebu, iskoristit će i predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović. Predsjednica želi sve studente potaknuti da se odazovu ovogodišnjim studentskim izborima.


Nakon okruglog stola ''Biti mlad, politički obrazovan i živjeti u Hrvatskoj'', na kojem je sudjelovala i predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović, u objavi na svojoj Facebook stranici napisala je da joj je želja motivirati mlade da se uključe u donošenje političkih odluka.

Vezani članci Miroslav Škoro pjeva (Foto: Dnevnik.hr) Što nas sve još čeka: Pjevaju bećarce, najavljuju skakanje padobranom.... "Nije ovo pretkampanja, ovo je žestoka kampanja" Kolinda Grabar-Kitarović (Foto: Marko Lukunić/PIXSELL) O svemu je obavijestila i Povjerenstvo: Predsjednica ide u SAD, a usput će posjetiti i kćer

''Izaći ću na predstojeće studentske izbore. Na to imam pravo kao doktorandica i time želim potaknuti sve studentice i studente da iskoriste svoje legitimno pravo. Jedan glas nije samo jedan glas. On ponekad znači jako puno'', napisala je predsjednica. 

Pravo glasa ima više od 70.000 studenata, a glasačka mjesta bit će otvorena 26. i 27. ožujka od 8 do 20 sati, piše portal Srednja.hr.

Na izborima se biraju studentski predstavnici za Studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu i studentske zborove sastavnica, odnosno pojedinih fakulteta, akademija.