Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kritika Vladi

Predsjednica: "S europskog začelja po razini inovacija po glavi stanovnika moramo više ulagati u znanje''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon što je obišla cijelu Hrvatsku, na red predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović stigla je turneja Zagrebačkom županijom. U gustom rasporedu uspjela je posjetiti i kuglanu, školu pa i tvornicu wc školjki. A nije propustila ni kritikom okrznuti Vladu.

Obilazak Zagrebačke županije predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović je počela radnim sastankom sa županom Stjepanom Kožićem. Nakon toga - malo glazbe i prigodnih pjesama.

Pročitajte i ovo Milanović o Kolindi - 7 Oštre izjave Bivši ruski veleposlanik komentirao eksplozivne optužbe bivše predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović Zoran Milanović TKO JE SABOTIRA I PROTIV NJE LOBIRA... Milanović o eksplozivnim optužbama Grabar-Kitarović: "Dajte im dovoljan štrik, pa će se već sami objesiti"

Tvornica u Zaprešiću koju je posjetila među glavnim je proizvođačima u svijetu. Na godinu proizvedu milijun komada keramike. Zanimalo je predsjednicu kako nastaju wc školjke.

"Preko 70 posto te proizvodnje izvozimo, najviše na tržišta bivše Jugoslavije, Srbija, BiH, Mađarska, Njemačka, Italija i Španjolska", kaže direktor tvornice Andrej Levak.

Poslije tvornice u kuglanu. Iz kuglane - u školu. Predsjednica je čitala s osnovnoškolcima u sklopu projekta "Hrvatska čita", kojim se nastoji potaknuti najmlađe da češće uzmu knjigu u ruke. Odgovarala je i na pitanja djece.

A s govornice u Samoboru i jedna kritika Vladi. "S ovog europskog neslavnog začelja kojeg zauzimamo, po razini inovacija po glavi stanovnika moramo učiniti puno više i ulagati upravo u znanje, znanosti i inovacije kako bismo bili konkurentniji u modernome svijetu", rekla je Grabar-Kitarović.

S obilaskom Zagrebačke županije predsjednica nastavlja i u četvrtak.
 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene