Predrag Štromar (Foto: Ivica Galovic/ PIXSELL)
Predrag Štromar (Foto: Ivica Galovic/ PIXSELL)

Potpredsjednik Vlade Predrag Štromar rekao je u utorak u Slavonskome Brodu da je Vlada stabilna i da "mora biti stabilna jer bez stabilnosti nema ni razvoja Hrvatske".


Štromar je bio u Slavonskome Brodu na potpisivanju ugovora o energetskoj obnovi zgrade Općinskog suda. Novinari su od Štromara tražili da komentira zahtjeve braniteljskih udruga o preispitivanju odnosa prema SDSS-u.

Vezani članci Ministar Darko Horvat (Foto: Luka Stanzl/PIXSELL) Horvat: U politici se ništa ne rješava ultimatumima Milan Bandić (Foto: Patrik Macek/PIXSELL) Bandić zaprijetio Vladi: "Moji zastupnici neće dizati ruke u Saboru ako se ne povećaju plaće prosvjetarima"

"Vlada mora biti stabilna, ako je stabilna, onda možemo provoditi projekte kao što je ovaj. Ako nema stabilnosti Vlade, nema ni razvoja Hrvatske. Mi bismo i lijevo i desno, ne može više. Mi moramo ići naprijed", rekao je Štromar.

U vezi s početkom javne rasprave o reformi mirovinskog sustava, potpredsjednik Vlade je ponovio da je mirovinska reforma potrebna. "Izuzetno je bitno da na sredstva iz drugog stupa utječe onaj koji ih je i zaradio", rekao je Štromar odgovarajući na pitanja novinara

"Neka sam građanin kaže: ja ću ta sredstva iskoristiti za to i to, prebacit ću ih u prvi stup ili ih neću prebaciti, jer mi je povoljnije ovako", kazao je Štromar i dodao da moramo dati više mogućnosti izbora samim građanima.

Na upit boji li se prosvjeda koje su u vezi s mirovinskom reformom najavili sindikati, potpredsjednik Vlade je odgovorio kako nije primijetio da bi "trebalo biti prosvjeda na veliko". (Hina)