Obavijesti Video Pretražite Navigacija
''Moramo naprijed''

Štromar: "Vlada je stabilna, bez stabilnosti nema razvoja"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Potpredsjednik Vlade Predrag Štromar rekao je u utorak u Slavonskome Brodu da je Vlada stabilna i da "mora biti stabilna jer bez stabilnosti nema ni razvoja Hrvatske".

Štromar je bio u Slavonskome Brodu na potpisivanju ugovora o energetskoj obnovi zgrade Općinskog suda. Novinari su od Štromara tražili da komentira zahtjeve braniteljskih udruga o preispitivanju odnosa prema SDSS-u.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković Anketa Dnevnika Nove TV Vjerujete li da će s novom Vladom biti bolje? Pogledajte kako ste glasali Andrej Plenković i Peđa Grbin užarene linije Ovo je za analitičare realan postizborni scenarij: "Ima prodanih duša, samo je pitanje cijene"

"Vlada mora biti stabilna, ako je stabilna, onda možemo provoditi projekte kao što je ovaj. Ako nema stabilnosti Vlade, nema ni razvoja Hrvatske. Mi bismo i lijevo i desno, ne može više. Mi moramo ići naprijed", rekao je Štromar.

U vezi s početkom javne rasprave o reformi mirovinskog sustava, potpredsjednik Vlade je ponovio da je mirovinska reforma potrebna. "Izuzetno je bitno da na sredstva iz drugog stupa utječe onaj koji ih je i zaradio", rekao je Štromar odgovarajući na pitanja novinara

"Neka sam građanin kaže: ja ću ta sredstva iskoristiti za to i to, prebacit ću ih u prvi stup ili ih neću prebaciti, jer mi je povoljnije ovako", kazao je Štromar i dodao da moramo dati više mogućnosti izbora samim građanima.

Na upit boji li se prosvjeda koje su u vezi s mirovinskom reformom najavili sindikati, potpredsjednik Vlade je odgovorio kako nije primijetio da bi "trebalo biti prosvjeda na veliko". (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene