Ultimatumi ne dolaze u obzir, ističu iz Vlade te navode da je mjesto na kojem se trebaju iznositi takve stvari sastanak parlamentarne većine, a ne putem medija. Na današnjem sastanku Predsjedništva HNS-a odlučeno je kako će od premijera Andreja Plenkovića i HDZ-a zatražiti hitan sastanak na kojem će tražiti smjenu ministra Lovre Kuščevića.

Galerija


Iz Vlade su za Dnevnik Nove TV komentirali i službeni zahtjev koalicijskog partnera za smjenu ministra uprave.

Vezani članci Premijer Andrej Plenković na sjednici Vlade Plenković ponovio da treba utvrditi tko je odgovoran za curenje informacija: ''Ovo govorim bez primisli na pritisak'' Predrag Štromar (FOTO: Screenshot/Dnevnik.hr) Štromar otkrio boji li se koronavirusa, komentirao i karneval u Imotskom: ''Predlažem da spaljuju mene...''

"Predsjednik Vlade razgovarao je sinoć s potpredsjednikom Vlade Štromarom, koji je otklonio medijske najave da bi HNS zatražio smjenu ministra Kuščevića.

Razgovarat ćemo na redovnom koalicijskom sastanku ovaj ili sljedeći tjedan. Ultimatumi ne dolaze u obzir, u konačnici odluku o svakom ministru u Vladi donosi premijer", poručili su s Markovog trga.

U HNS-u su na današnjem sastanku Predsjedništva odlučili da će od premijera Andreja Plenkovića i HDZ-a zatražiti hitan sastanak na kojem će tražiti smjenu ministra Lovre Kuščevića zbog afera i političke odgovornosti, kazao je Stjepan Čuraj, saborski zastupnik te stranke.

Na pitanje hoće li HNS izaći iz vladajuće većine ako premijer ustraje na tome da brani ministra Kuščevića, Čuraj je kazao kako vjeruju da će prevladati zdravi razum, javila je reporterka Dnevnika Nove TV Ivana Brkić Tomljenović.

''Nismo kao neki koji će glasati protiv ministra i očekivati biti u toj Vladi''

HNS-ovci Kuščevića smatraju prevelikim političkim teretom za Vladu i traže hitan koalicijski sastanak. SDP-ov zahtjev za opozivom ministra, koji će uskoro u saborsku proceduru, ipak ne misle potpisati.

''Dotakli smo se i aktualne političke situacije, ministra Kuščevića, te ćemo tražiti od premijera hitan sastanak i predložiti smjenu ministra. Vjerujem da će premijer poslušati zdrav razum'', rekao je Čuraj.

Na pitanje hoće li HNS napustiti vladajuću koaliciju ako premijer nastavi braniti Kuščevića, odgovara: ''Ja vjerujem da do toga neće doći, ali mi nismo kao neki koji će glasati protiv ministra i očekivati biti u toj Vladi.''

Kuščević: Budimo u svečarskom raspoloženju

Kuščević koji je danas u Supetru gdje sudjeluje na proslavi Dana Grada i blagdana sv. Petra i Pavla na pitanje o zahtjevima HNS-a odgovorio je tek čestitkom u povodu Dana Grada.

''Što se tiče svih tih makinacija, svih tih lažnih optužbi koje se meni stavljaju na teret mislim da smo jučer imali priliku čuti što o tome misli općina Nerežišće da se radi o transparentnim razvojim postupcima od interesa za razvoj gospodarstva i turizma općine Nerežišća. Čujmo danas što će reći gospođa gradonačelnica i budimo u svečarskom raspoloženju nemojmo kvariti s manipulacijama, opstrukcijama i podmetanjima. Evo pustimo sad da grad Supetar bude u prvom planu'', rekao je Kuščević.

Podsjetimo, nakon što je u petak objavljeno kako će zbog niza afera HNS iznijeti zahtjev za odlaskom ministra uprave Lovre Kuščevića iz Vlade, uslijedio je ponešto drugačiji razvoj događaja.

Naime, kako doznajemo, iz Vlade su poručili da su razgovarali s potpredsjednikom Vlade Predragom Štromarom, koji je, kako su ustvrdili, opovrgnuo navode da će HNS pokrenuti opoziv ministra Kuščevića.

Ultimatumi ne dolaze u obzir, istaknuli su iz Vlade te naveli da je mjesto na kojem se trebaju iznositi takve stvari sastanak parlamentarne većine, a ne putem medija.

Planirate otići na ljetovanje? Izračunali smo koliko ćete platiti 7-dnevni odmor u Hrvatskoj, a koliko kod naših najvećih konkurenata