Predrag Štromar izabran je za novog predsjednika Hrvatske narodne stranek - liberalnih demokrata.


Predrag Štromar, aktualni potpredsjednik Vlade, izabran je na 16. Saboru HNS-a za predsjednika te stranke. Od ukupno 602 delegata glasanju je pristupilo njih 529. Od toga je 468 podršku dalo Predragu Štromaru, dok je 49 delegata svoj glas dalo njegovom protukandidatu Borisu Blažekoviću.

Vezani članci Predrag Štromar, predsjednik HNS-a, i Sabina Tandara Knezović Predrag Štromar u Dnevniku Nove TV otkrio zašto je u koaliciji s HDZ-om i bi li to ponovio Predrag Štromar, predsjednik HNS-a HNS otkazao sve predizborne skupove, Štromar: "Politika ne smije biti ispred zdravlja ljudi"

Uslijed epidemije korona virusa HNS je svoj tradicionalni Sabor zamijenio online glasanjem, čime je postao prva politička stranka u Hrvatskoj koja je provela e-izbore.

Predrag Štromar na mjesto predsjednika HNS-a dolazi nakon Ivana Vrdoljaka, a u svojoj prvoj izjavi najavio je da će HNS na predstojećim izborima tražiti povjerenje građana porukom – Hrvatska se voli radom.

„Već tri desetljeća živim i dišem za HNS. U politici sam se nagledao svega i jasno mi je da ljudi nemaju povjerenja u politiku. HNS je uvijek bio stranka koju je zapalo odraditi sve što su drugi tvrdili da je nemoguće. Jesmo li radili greške? Naravno da jesmo. Upravo zato sam se i odlučio na ovaj korak, jer vjerujem da slušajući jedni druge zajedno možemo vratiti povjerenje građana. Za mene se Hrvatska voli radom i pozivam vas da takvo domoljublje ostavimo svojoj djeci u naslijeđe“, poručio je Štromar.

Novi predsjednik HNS-a najavio je da će stranka pod njegovim vodstvom nastaviti s brigom o obrazovanju, digitalizaciji i stambenom zbrinjavanju mladih obitelji.

„Jedan od razloga zbog kojeg sam se prihvatio ovog posla je da vratim povjerenje u stranku. Siguran sam da ćemo u tome uspjeti. Hrvatska se voli radom i to je smjer u kojem namjeravam voditi HNS“, poručio je Štromar.

HNS je danas izabrao i novog zamjenika predsjednika stranke, to je saborski zastupnik HNS-a iz Osijeka Stjepan Čuraj, dok su za potpredsjednike stranke izabrani Karolina Juzbašić, predsjednica Ženske inicijative HNS-a i Jasmin Krizmanić, načelnik Gornje Stubice.

Delegati su na današnjem Saboru uz čelne funkcije u stranci izabrali i nove članice i članove Nadzornog odbora, Suda časti i Odbora za statut.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju