Potpredsjednik Vlade i ministar graditeljstva i prostornog uređenja Predrag Štromar (HNS) nije u petak želio dodatno komentirati zahtjev HNS-a za smjenom ministra uprave Lovre Kuščevića, poručivši da će o tome razgovarati s koalicijskim partnerima.

Galerija


"Razgovarat ćemo s koalicijskim partnerima. Već su bili razgovori i bit će opet za koji dan", rekao je Predrag Štromar novinarima u Dugom Selu upitan je li HNS pogriješio jer nije ranije razgovarao s koalicijskim partnerima i premijerom Andrejom Plenkovićem o Lovri Kuščeviću, već je javno zatražio njegovu ostavku.

Vezani članci Predrag Štromar u Dnevniku Nove TV Štromar ekskluzivno za Dnevnik Nove TV: "Predsjedništvo HNS-a jednoglasno je potvrdilo moju kandidaturu za šefa stranke. Čuo sam da ima još kandidata" Mislav Bago (Foto: Dnevnik.hr) Analiza Mislava Bage: "Premijer Plenković je kralj kupovine vremena"

Na pitanje zašto nije nazočio sjednici Vlade u četvrtak pojasnio je kako je ta sjednica trebala biti održana u srijedu popodne, a za jučer ujutro je već bio dogovorio bitne sastanke, koje nije mogao odgoditi. No, dodao je, na sjednici Vlade nazočio je njegov državni tajnik.

Štromar je u Dugom Selu otvorio obnovljenu zgradu Gradske uprave, posjetio Glazbenu školu i otvorio rekonstruiranu Omladinsku ulicu u Velikoj Ostrni.

Susreo se s gradonačelnikom Dugog Sela Nenadom Panianom, pohvalivši ga da je odmah uvidio kako može koristiti EU-ova sredstva za energetsku obnovu javnih zgrada. U Dugom Selu se energetski obnavljaju dvije zgrade od njih više od 1300 u cijeloj Hrvatskoj (vrtići, škole, bolnice i sl).

"Više od 70.000 djece ići će u škole koje su energetski učinkovito obnovljene, više od 16.000 obitelji stanovat će u zgradama sa smanjenom potrošnjom energije u kojima će biti ugodnije živjeti - zimi toplije, a ljeti hladnije.

Štromar je naglsaio da uslijed smanjenja potrošnje energije između 50 i 70 posto, ostaje više sredstava vlasnicima zgrada, općinama i županijama, a to će se ulagati u obrazovanje, zdravstvo, nove ceste i sve što građanima treba.

Istaknuo je kako su gradonačelnici, načelnici i župani prepoznali tu mjeru najavivši da će im krajem godine kroz novi natječaj na raspolaganje staviti još oko 600 milijuna kuna.

Panian je istaknuo da je zgrada Gradske uprave, koja je bila u derutnom stanju, energetski obnovljena s više od 4,5 milijuna kuna. Time su uštedjeli veliku količinu energije, imaju fotonaposku elektranu, novu fasadu, led lampe i sl.

(Hina)