Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Financijska agencija (Fina) podnijela je Trgovačkom sudu u Splitu prijedlog za pokretanjem stečajnog postupka nad tvrtkom Jambo d.o.o zbog neizvršenih osnova za plaćanje od 1,6 milijuna kuna u neprekinutom razdoblju od čak 959 dana.


U prijedlogu Fine stoji da tvrtka Jambo d.o.o. kojoj je direktorica Grozdana Gabrić – supruga Stipe Gabrića Jamba, ima samo jednog zaposlenog te da ima otvorene račune i oročen novac u čak sedam banaka.

Vezani članci USKOK Muljali novcem stečajnih dužnika: USKOK podigao optužnicu protiv suca i stečajnih upravitelja Ilustracija Hrvatska "poslovna" priča: Direktor samom sebi posudio milijune s računa firme, koja je na kraju otišla u stečaj

U rješenju se navodi i da osim navedenih podataka i oročenog novca na računima banaka, Fina ne raspolaže drugim podacima o imovini Jamba d.o.o.

Ta je tvrtka osnovana 1991. a u sudskom registru navodi se da joj je temeljni kapital 8,95 milijuna kuna. Kao jedini osnivač tvrtke navedena je Nada Vučković, a Grozdana Gabrić istaknuta je kao član uprave i direktorica koji zastupa društvo pojedinačno i samostalno.

Najnovije rješenje Fine uslijedilo je nakon što je Trgovački sud u Splitu sredinom veljače donio rješenje o otvaranju stečajnog postupka nad Jambo prometom, Gabrićevom trgovačko-proizvodnom tvrtkom zbog duga od oko 2,7 milijuna kuna te je za 2. svibnja zakazao ročište za ispitivanje prijavljenih potraživanja vjerovnika. U rješenju se isticalo da je Porezna uprava pak ustanovila da Gabrić ima imovinu – odnosno nekretnine u Gružu. Prema sudskom rješenju, vrijednost tih nekretnina bi bila dovoljna za namirenje osnovnih troškova stečajnog postupka.

Osim Jamba d.o.o, i Jambo prometa, početkom veljače Trgovački sud u Splitu donio je i rješenje kojim se zbog višemilijunskih dugovanja otvara i zatvara stečajni postupak nad tvrtkom Jambo meso, kojoj je direktorica i jedini član uprave Grozdana Gabrić. (Hina)

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju