Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Policija još uvijek traži napadača

Pred zagrebačkim hotelom pretučen Hrvoje Petrač, završio u bolnici sa slomljenom nogom i potresom mozga

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U subotu navečer je pred zagrebačkim hotelom Esplanade napadnut Hrvoje Petrač. Policija je potvrdila da ga je napao nepoznati muškarac prilikom parkiranja, a Petrač je s teškim ozljedama završio u KBC Zagreb. Za napadačem policija još uvijek traga

Petrač je napadnut u subotu navečer oko 22:30 dok je ispred hotela Esplanade izlazio iz auta. Prevezen je u KBC Zagreb, gdje mu je pružena liječnička pomoć. Navodno ima potres mozga te su mu slomljene obje noge, javlja Jutarnji list.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Napao Petrača Nasmijan i dobro raspoložen: Vjeko Sliško nakon mjesec dana izašao iz pritvora u Remetincu Ilustracija: Marko Prpic/PIXSELL Napad na Hrvoja petrača Vjeki Slišku određen jednomjesečni istražni zatvor

Prema drugim neslužbenim informacijama, Petraču je slomljena jedna noga.

Kako doznajemo, još je na odjelu kirurgije, no službene informacije o njegovim ozljedama nema. 

Iz Policijske uprave zagrebačke su potvrdili da se oko 22.30 sati "hrvatskom državljaninu starosti 64 godine na ulici prilikom parkiranja kratko obratio nepoznati muškarac".

Nakon što mu se obratio, fizički ga je napao i teško ga ozlijedio, dodaje se u policijskom priopćenju. Pretučenom muškarcu pomoć je pružena u KBC Zagreb, a policija intenzivno traga za počiniteljem "koji se dovodi u svezu s ovim događajem".

Napadač na Petrača još uvijek nije pronađen.

Podsjetimo, Petrač je zbog otmice sina generala Vladimira Zagorca osuđen na 6 godina zatvora. Uhićen je 2006. godine, a iz zatvora je pušten 2011. godine.

U veljači 2004. Petrač je osumnjičen kao organizator otmice tada maloljetnoga Zagorčevoga sina, a pred policijom i Uskokom je najprije pobjegao u Izrael gdje se skrivao dvije godine.

Nakon toga je uhićen u Grčkoj te je na ponovljenome suđenju osuđen na 6 godina zatvora. Iznoseći svoju obranu na suđenju, prokazao je međutim Zagorca za krađu 5 milijuna dolara vrijednih dragulja, a na osnovi Petračeva iskaza državno odvjetništvo je na kraju optužilo i Zagorca, koji je za krađu dragulja osuđen na 7 godina zatvora.

Nakon što je odslužio veći dio kazne Petrač je 2011. pušten na uvjetni otpust, međutim ubrzo se utvrdilo da tijekom otpusta putuje u Azerbajdžan gdje je sudjelovao u sklapanju poslova tamošnjeg ministarstva obrane i nekoliko hrvatski proizvođača vojne opreme.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene