Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ISPRAVAK INFORMACIJE

Prvo plinarsko društvo: "Nije istina kako je u PPD-u ruski kapital"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U PPD-u niti u bilo kojoj tvrtki ENNA/PPD grupe nema ruskog kapitala, istaknuli su iz Energia naturalis grupe.

U petak 4. ožujka 2022. godine na portalu Dnevnik.hr objavili ste neistinitu informaciju vezanu uz tvrtku Prvo plinarsko društvo, koju su zatim prenijeli i drugi portali. Naime, u članku pod naslovom Dnevnik Nove TV neslužbeno doznaje detalje zamrzavanja imovine ruskih oligarha u Hrvatskoj, poznato i koliko ih ima među ostalim, stoji: "Također neslužbeno, među onima koji bi se mogli naći na toj listi spominje se jedan ruski oligarh i vile na Malom Lošinju, potom Šipovo, a pitanje je i što će biti s PPD-om i Đurom Đakovićem, jer je i u tim firmama ruski kapital."

Informacija kako je u PPD-u ruski kapital - nije istinita. Naglašavamo kako u PPD-u niti u bilo kojoj tvrtki ENNA/PPD grupe nema ruskog kapitala. Ističemo kako je Prvo plinarsko društvo (PPD) tvrtka u 100%-tnom hrvatskom vlasništvu i kako je taj podatak lako provjerljiv. Također, sve tvrtke ENNA/PPD grupe su u 100%-tnom hrvatskom vlasništvu. Ovu činjenicu neprestano javno ističemo i komuniciramo. PPD ima potpisan 10-godišnji ugovor s tvtkom Gazprom Export LLC o kupnji plina, kao što je to slučaj s energetskim tvrtkama u većini zemalja Europske unije, a u našem neposrednom okruženju takav ugovor imaju primjerice OMV u Austriji, MVM CEEnergy u Mađarskoj, Eni u Italiji, Geoplin u Sloveniji. Naime, kao što je poznato Rusija je najveći izvoznik plina u Europi, a dugoročnim ugovorima jamči se sigurnost opskrbe.

Sjedište svih tvrtki ENNA/PPD grupacije je u Vukovaru. Grupa danas zapošljava više od 700 ljudi u Hrvatskoj i 30-tak u inozemstvu (Mađarska, Italija, Švicarska, BiH, Slovenija). S povezanim društvima taj je broj značajno veći. Također, ENNA/PPD grupa je među najvećim poreznim obveznicima u Republici Hrvatskoj. ENNA Grupa je u Hrvatsku, kao investitore i svoje partnere dovela neke od vodećih svjetskih kompanija s kojima zajednički ulaže u Republiku Hrvatsku i razvija projekte važne za lokalnu i nacionalnu ekonomiju.

Kao dio zajedničkog europskog energetskog tržišta, Republika Hrvatska je u istoj ili sličnoj situaciji kao sve ostale europske zemalja, a PPD kao ostale europske energetske tvrtke. U tom smislu i mi svakodnevno pratimo zbivanja u Ukrajini i Rusiji, kao i odluke koje se donose na razini Europske unije i hrvatske Vlade te ćemo i nadalje u skladu s našim najboljim znanjima i vještinama činiti sve kako bismo podržali sigurnost opskrbe, ispunili sve obveze prema našim klijentima i partnerima, a u najboljem interesu hrvatskih građana, RH i naših zaposlenika.


 

Pročitajte i ovo Pavao Vujnovac, vlasnik i predsjednik Uprave PPD-a Istraga zbog afere USKOK u sjedištu Vujnovčeva PPD-a, izuzima se dokumentacija! Oglasili su se iz tvrtke Pavao Vujnovac Percepcija i komunikacija Predviđanja najvećeg uvoznika plina u Hrvatsku: "Cijena bi se trebala spuštati"

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene