PPD
PPD Foto: Igor Soban / PIXSELL

U PPD-u niti u bilo kojoj tvrtki ENNA/PPD grupe nema ruskog kapitala, istaknuli su iz Energia naturalis grupe.


U petak 4. ožujka 2022. godine na portalu Dnevnik.hr objavili ste neistinitu informaciju vezanu uz tvrtku Prvo plinarsko društvo, koju su zatim prenijeli i drugi portali. Naime, u članku pod naslovom Dnevnik Nove TV neslužbeno doznaje detalje zamrzavanja imovine ruskih oligarha u Hrvatskoj, poznato i koliko ih ima među ostalim, stoji: "Također neslužbeno, među onima koji bi se mogli naći na toj listi spominje se jedan ruski oligarh i vile na Malom Lošinju, potom Šipovo, a pitanje je i što će biti s PPD-om i Đurom Đakovićem, jer je i u tim firmama ruski kapital."

Informacija kako je u PPD-u ruski kapital - nije istinita. Naglašavamo kako u PPD-u niti u bilo kojoj tvrtki ENNA/PPD grupe nema ruskog kapitala. Ističemo kako je Prvo plinarsko društvo (PPD) tvrtka u 100%-tnom hrvatskom vlasništvu i kako je taj podatak lako provjerljiv. Također, sve tvrtke ENNA/PPD grupe su u 100%-tnom hrvatskom vlasništvu. Ovu činjenicu neprestano javno ističemo i komuniciramo. PPD ima potpisan 10-godišnji ugovor s tvtkom Gazprom Export LLC o kupnji plina, kao što je to slučaj s energetskim tvrtkama u većini zemalja Europske unije, a u našem neposrednom okruženju takav ugovor imaju primjerice OMV u Austriji, MVM CEEnergy u Mađarskoj, Eni u Italiji, Geoplin u Sloveniji. Naime, kao što je poznato Rusija je najveći izvoznik plina u Europi, a dugoročnim ugovorima jamči se sigurnost opskrbe.

Sjedište svih tvrtki ENNA/PPD grupacije je u Vukovaru. Grupa danas zapošljava više od 700 ljudi u Hrvatskoj i 30-tak u inozemstvu (Mađarska, Italija, Švicarska, BiH, Slovenija). S povezanim društvima taj je broj značajno veći. Također, ENNA/PPD grupa je među najvećim poreznim obveznicima u Republici Hrvatskoj. ENNA Grupa je u Hrvatsku, kao investitore i svoje partnere dovela neke od vodećih svjetskih kompanija s kojima zajednički ulaže u Republiku Hrvatsku i razvija projekte važne za lokalnu i nacionalnu ekonomiju.

Kao dio zajedničkog europskog energetskog tržišta, Republika Hrvatska je u istoj ili sličnoj situaciji kao sve ostale europske zemalja, a PPD kao ostale europske energetske tvrtke. U tom smislu i mi svakodnevno pratimo zbivanja u Ukrajini i Rusiji, kao i odluke koje se donose na razini Europske unije i hrvatske Vlade te ćemo i nadalje u skladu s našim najboljim znanjima i vještinama činiti sve kako bismo podržali sigurnost opskrbe, ispunili sve obveze prema našim klijentima i partnerima, a u najboljem interesu hrvatskih građana, RH i naših zaposlenika.


 

Vezani članci Eksplozija u kući - 6 Policija objavila uzrok eksplozije u obiteljskoj kući na otoku Ugljanu: Stariji muškarac s težim ozljedama u bolnici Bušenje Jadrana - 1 Jadran kao rudnik plina? Ina planira izbušiti 11 novih bušotina. Još jedna zemlja ima isti odgovor na energetsku krizu
Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju