Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kupnja stana ili kuće

Požurite! Zadnji dan zaprimanja prijava u APN-u: "2080 zahtjeva je već obrađeno"

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Danas je posljednji dan prijave za subvencionirane stambene kredite. Poznato je koliko je dosad pristiglo zahtjeva te koliko je odbijenih.

posljednji je dan prijava za subvencionirane stambene kredite.

"Zahtjevi za subvencionirane stambene kredite zaprimaju se danas do 15 sati. Do današnjeg dana u APN pristiglo je 4740 zahtjeva, od kojih je 2080 zahtjeva već obrađeno", rekao je Siniša Vresk iz APN-a. Odobrena su 1993 zahtjeva, 81 zahtjev je na dopuni, a šest je zahtjeva odbijeno.

Vresk je istaknuo da je najveći interes za APN u Zagrebu. Osječko-baranjska županija dosad ima 2475 subvencija. Osvrnuo se i na predmet ministra Marija Banožića.

Vresk je u mreži Prvog rekao da je obrađen prema redoslijedu zaprimanja, odluku je donijelo povjerenstvo od 11 članova APN-a te je odluka potpisana. Kako izgleda gradnja Banožićeve buduće kuće, pogledajte >>OVDJE.

Za APN se mogla prijaviti svaka kreditno sposobna osoba u dobi do 45 godina. APN je za ovogodišnji natječaj ugovor o davanju subvencioniranih stambenih kredita potpisao s 12 banaka, a njihove se efektivne kamatne stope kreću od 3,12 do 3,75 posto.

Pročitajte i ovo Mario Banožić Hoće li biti i postupka? Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa otvorilo predmet o dodjeli subvencioniranog kredita Mariju Banožiću

Subvencioniranje kredita odobrava se za kupnju stana ili kuće odnosno gradnju kuće do najviše 1500 eura po metru kvadratnom odnosno do najvišeg iznosa kredita od 100 tisuća eura, pri čemu rok otplate kredita ne smije biti kraći od 15 godina.

Subvencija države dodjeljuje se za prvih pet godina otplate kredita, uz mogućnost produženja od dvije godine za svako živorođeno, odnosno usvojeno dijete u razdoblju subvencioniranja kredita.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene