Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Poziv udruge Blokirani

'Poštovani hrvatski policajci, odbijte sudjelovati u deložacijama'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Udruzi ističu da smo danas suočeni s činjenicom da se baš policiju zloupotrebljava u kršenju ustavnog poretka, i to za račun i u interesu privatnog kapitala.

Poštovani hrvatski policajci, pozivamo vas da poput vaših španjolskih kolega, a odlukom vašeg sindikata, odbijete kršiti Ustav i asistirati prilikom provedbe nelegalnih povreda tuđeg doma - stoji u današnjem priopćenju udruge Blokirani kojim su Sindikatu policije uputili javni poziv da odbiju sudjelovati u deložacijama.

Uz napomenu kako policajci nisu tek obični zaposlenici države u održavanju reda i mira u državi, u Udruzi ističu da smo danas suočeni s činjenicom da se baš policiju zloupotrebljava u kršenju ustavnog poretka, i to za račun i u interesu privatnog kapitala.

Pročitajte i ovo Razbijeno staklo na automobilu parkiranom kod groblja Markovo polje Oglasila se i policija Građanima provaljuju u automobile dok obilaze posljednja počivališta svojih najmilijih: "Dok smo palili svijeću, začuo se..." Vlak zgazio ženu u Kaštel Sućurcu - 2 Kaštel Sućurac FOTO Užasna nesreća u Dalmaciji: Pješakinja poginula u naletu vlaka na pružnom prijelazu

'Vas se tjera da protivno odredbama Ustava idete protiv naroda za čiju slobodu i ustavnopravnu jednakost su vaše kolege davale živote. Vas se tjera da gazite vlastitu čast i da zbog interesa pojedinaca štitite elementarno kršenje ustavnih prava naših građana. Vas se tjera da se osobno izlažete počinjenju kaznenog djela, zbog čega možete, svaki od vas pojedinačno, biti izvrgnuti privatnim tužbama naših građana.

Zagreb: Živi zid spriječio deložaciju, Sinčića policija nije pustila u zgradu

Naredba vaših nadređenih vas ne štiti od toga. Ustav kaže da policija smije ući u nečiji stan ili dom samo temeljem sudskog naloga. Od prvog dana ove godine temeljem odredaba Ovršnog zakona tjeraju vas da asistirate prilikom provale u tuđe domove, odnosno pri ulasku u nečiji dom i bez sudskog naloga. To je protivno Ustavu.

Ovrhovoditelj ili javni bilježnik ne može preuzimati ulogu suda. Ustav je jasan. Ustav je iznad Ovršnog zakona', navodi u svom pozivu udruga Blokirani izražavajući nadu da policajci neće pristati na kršenje Ustava, već da će ga štiti. (VLM)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene