Obavijesti Video Pretražite Navigacija
POZIV DOMAGOJA MIKIĆA

Vatrogasci žrtve pljačke, razbojnici lako došli do plijena: Za intervencije se spremaju na dva stupnja

Aktualno Galerija Nenad Lukić, zapovjednik DVD Buševec Nenad Lukić, zapovjednik DVD Buševec Foto: DNEVNIK.hr Domagoj Mikić, novinar Nove TV Domagoj Mikić, novinar Nove TV Foto: DNEVNIK.hr Slavko Tucaković, glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković, glavni vatrogasni zapovjednik Foto: DNEVNIK.hr Domagoj Mikić i Slavko Tucaković Domagoj Mikić i Slavko Tucaković Foto: DNEVNIK.hr +6 Vatrogasci žrtve pljačke - 2 Galerija 1/11 >>
Policijske statistike gotovo svakodnevno bilježe krađe. Mahom je riječ o provalama u obiteljske kuće, vikendice, trgovine, banke. No, da neki razbojnici ne prežu ni pred čim, pokazuje i video poziv koji je Dnevnik Nove TV dobio iz Buševca.

"Ja sam zapovjednik DVD Buševec. Nakon 40 godina moje vatrogasne karijere naše navalno vozilo je opljačkano. Otuđene su nam neke stvari tako da nismo sposobni izaći na sve vrste intervencija", rekao je Nenad Lukić, zapovjednik DVD Buševec zamolivši za pomoć.

  Pročitajte i ovo Eksplozija plina u stanu na Trešnjevci VATROGASCI I POLICIJA NA TERENU Žena teško ozlijeđena u eksploziji plina u stanu u Zagrebu: Izbijeni su vrata i prozori, stradao je i automobil ispred kuće

Tragom videopoziva ekipa Dnevnika Nove TV otišla je u Buševec. Uz činjenicu da su vatrogasci žrtve drskog razbojnika, Dnevnik Nove TV otkrio je još jednu tužnu stranu medalje koja najbolje pokazuje kako se odnosimo prema onima koji svaki put riskiraju vlastiti život kako bi spasili tuđi.

Više o tome pogledajte u prilogu reportera Dnevnika Nove TV Domagoja Mikića

Tucaković: "Vatrogasci će se sigurno snaći"

Glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković gostovao je u Dnevniku Nove TV. 

"Nažalost, i ovakve stvari se događaju nama vatrogascima. Kada trebate na intervenciju, nedostaje vam ta oprema koja baš u tom trenutku može nekome spasiti život ili otvoriti prometnicu ili bilo što ako treba otvoriti. Vatrogasci DVD-a Buševec su jako dobri, ja sam siguran da će se i zapovjednik i svi snaći u tom trenutku kako napraviti", rekao je Tucaković.

Da bi vatrogasci djelovali, rekao je Tucaković, trebaju imati i uvjete i opremu s kojom će oni djelovati. 

Pročitajte i ovo Požar u skladištu guma u Splitu - 18 buknulo u noći VELIKA GALERIJA Planulo skladište autoguma: Veliki požar u Splitu gasilo 30 vatrogasaca

"Vidimo da se ovdje radi o izgradnji doma, vidimo da je bilo obećanje da će ta vrata doći, da neće moći dalje do pljački. Nadam se da će izgradnja završiti vrlo brzo. Međutim, vatrogasci će sigurno reagirati, snaći će se", dodao je Tucaković.

U kontaktu je, kaže, i sa županijskim zapovjednikom i predsjednikom i sa svima. "Već sutra ćemo reagirati i pomoći koliko god se može da budu operativni", rekao je Tucaković.

Što je sve Tucaković otkrio reporteru Domagoju Mikiću možete pogledati u videoprilogu.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene