Sjednica Sabora (Foto: Patrik Macek/PIXSELL)
Sjednica Sabora (Foto: Patrik Macek/PIXSELL) Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Zastupnici saborske većine u četvrtak su, u više navrata, prozivali oporbene kolege kako su se u srijedu žestoko protivili mogućnosti da o zakonu o poljoprivredi, umjesto jutros, raspravljaju u srijedu poslijepodne, a danas su tek rijetki u sabornici.


Nakon jučerašnje burne pripreme, od onih koji su stajali za govornicom tek su rijetki danas ovdje, primijetio je Branko Hrg (HDS) referirajući se na činjenicu kako se oporba, predvođena Mostom, žestoko usprotivila prijedlogu da se o spomenutom zakonu, umjesto u četvrtak, raspravlja u srijedu, a u konačnici je i "okupirala" govornicu, pa je predsjedavajući Željko Reiner prekinuo sjednicu.

Vezani članci Sabor Oporba oštro protiv kažnjavanja građana: "Ako će se ljudima zabranjivati stvari koje su inače normalne, onda smo u izvanrednom stanju" Sabor Marić u Saboru branio poreznu reformu. Vladajući hvale, oporba sipa kritike: "Od ovog će imati koristi samo onih 7000 s najvećim plaćama"

Oporbene je kolege prozvao i HDZ-ov Josip Križanić.

"Imali smo jučer predstavu, očekivao sam da će danas sabornica biti puna, no danas nas nema više nego jučer, čak nas je i manje", ocijenio je.

Drukčije viđenje svega ima SDP-ovac Alen Prelec. ''Morali bismo se držati rasporeda rasprava kako bismo se pripremili, a rasprave bile kvalitetnije'', rekao je zastupnik Prelec te dodao da "cirkus" ne podržava.

"Ono jučer bilo je kako je bilo; više ste vi krivi nego oni koji su to priredili", ustvrdio je Prelec, koji nije precizirao koga to ''adresira'', ali pretpostavlja se da je mislio na predsjedavajućeg sjednicom Sabora.

Most, SDP, Živi Zid i HSS u četvrtak su jučerašnji prekid saborske sjednice na kojoj se oporba pasivnim otporom i izlaskom za saborsku govornicu suprotstavila pokušaju ''uguravanja'' rasprave o poljoprivredi ''preko reda'' nazvali "pobjedom opozicije nad samovoljom HDZ-a i predsjedavajućeg Reinera". (Hina)

Kako to izgleda kada ekipa Provjerenog nekome pripremi iznenađenje života?

Ni srpski nogometaš nije odolio: Na svečanosti zavirio u omiljeni dekolte talijanskih navijača