Priča o braći s intelektualnim poteškoćama, obožavateljima nogometa, kojima se ostvarila velika želja – da im u posjet dođe izbornik Zlatko Dalić.

Galerija


Za Marka i Nikolu iz Čakovca, braću s intelektualnim poteškoćama, javnost je saznala u priči Provjerenog nakon što im je NK Sloga ostvario životni san – da postanu pomoćni treneri. Tijekom snimanja ovi veliki ljubitelji nogometa ekipi Provjerenog otkrili su još jednu veliku želju – da ih posjeti izbornik Zlatko Dalić i „da im par autograma“. Nisu ni slutili da bi im se ta želja zapravo mogla i ostvariti.

Vezani članci Iva Radić Kostić i Jovan Radan (Foto: Insajder/Male velike priče) "Bili ste mu prijatelj i onda ste ga odveli!": Provjereno donosi priču o Vukovarki koja se suočila s čovjekom koji joj je '91. oteo oca Ispovijest oca čija je smrt sina Kristijana uzburkala javnost (Foto: Provjereno) Potresna ispovijest oca čiji je sin umro u zatvoru: ''Rekao je da nije mogao izdržati, da ga maltretiraju i vrijeđaju...''

Njihova je dirljiva priča tada stigla i do stožera hrvatske nogometne reprezentacije i nitko na nju nije ostao imun.

„Nisam bio u Hrvatskoj kad je bila vaša emisija. Bio sam vani. Naš fotoreporter, Darko Sopta poslao mi je video i rekao je kako je dirnut tim videom o tim dečkima, i kako spominju reprezentaciju, spominju Rakitića, spominju mene… Ja sam taj video pogledao i odmah sam reagirao na to. Zvao sam da ćemo se mi uključiti, da ćemo pokloniti dresove tim dečkima i da budemo mi ti koji ćemo razveseliti u ovo doba i da je to najmanje što možemo učiniti“, ispričao je izbornik ekipi Provjerenog i dodao: „Ako možemo činiti bar malo i pridonijeti malo sreće i veselja, mi to moramo učiniti.“

Kako to izgleda kada ekipa Provjerenog nekome pripremi iznenađenje života? (Foto: Provjereno)
Kako to izgleda kada ekipa Provjerenog nekome pripremi iznenađenje života? (Foto: Provjereno) - 3

Ekipa Provjerenog s pratnjom iznenađenja uputila se u Čakovec, gdje su ih čekali Marko i Nikola ne znajući pravi razlog posjeta.

Kako to izgleda kada ekipa Provjerenog nekome pripremi iznenađenje života? (Foto: Provjereno)
Kako to izgleda kada ekipa Provjerenog nekome pripremi iznenađenje života? (Foto: Provjereno) - 10

Kada se na vratima njihova doma našao ni manje ni više nego izbornik Zlatko Dalić, oduševljenju nije bilo kraja. No ni to nije bilo sve u večeri prepunoj ostvarenih želja, a što im je ekipa Provjerenog sve pripremila, pogledajte u večerašnjoj emisiji u 22:30.

 

Emisiju gledajte četvrtkom od 22:30 na Novoj TV, a više o pričama iz Provjerenog saznajte na novatv.hr/provjereno.

Propustili ste emisiju? Pogledajte je besplatno na novatv.hr.

Modrićev trijumf grize Ronalda: "Skromni" Cristiano ima kratko pamćenje, a SP bi najradije preskočio

 

Gužva zbog slikovnice: Gesta izbornika Zlatka Dalića koju će mali pacijenti pamtiti