Opća županijska bolnica Požega svake se godine trudi uložiti dio novca u obnavljanje Odjela. Tako su ove godine, prije visokih temperatura, počeli s ugradnjom klimatizacije na pojedinim Odjelima.


Iako je bolnica u Požegi stara 80 godina, trude se održavati prostor, pa ni pacijenti niti osoblje nemaju nikakvih zamjerki. Na Odjelu kirurgije požeške bolnice puno su bolji uvjeti otkako su nedavno dovršeni radovi.

Vezani članci Slika nije dostupna Jedina bolnica u Hrvatskoj u koju možete doći u 7 ujutro i upisati se bez naručivanja Slika nije dostupna Hrvatska bolnica koja izvana izgleda fantastično, a čiju opremu mogu slobodno poslati u muzej

'Upravo prije izvjesnog vremena je završena klimatizacija Odjela i promjena jednog dijela vanjske stolarije', ispričao je Ljubo Begić, voditelj odjela kirurgije.

Pacijenti se nalaze u dvokrevetnim i trokrevetnim sobama, koje imaju kupaonicu i wc. A na odjelu postoji i jedan apartman.

'Nemam nekih prigovora. Standardno za bolnicu. Tako i za Požegu. Ja mislim da je solidna i u svim segmentima zadovoljavajuća', kaže Milan iz Kutjeva. Više od zadvoljavajućeg je u rodilištu.

Rodilište je preuređeno prije šest godina. U potpunosti je moderno opremljeno. Godišnje se tu obavi oko 500 poroda.

'To je ono što danas spada u sam vrh opreme koja se koristi, ne samo kod nas nego i u naprednim drugim zemljama EU', rekao je Božidar Njavro, voditelj odjela ginekologije. U sam vrh spada i magnet, koji je bolnica nabavila prošle godine. Trenutačno je najbolji u Hrvatskoj.

'Liste čekanja su bile kraće na starom magnetu nego sada. Jer novi magnet nam je donio i nove pacijente', kaže Željko Glavić, sanacijski upravitelj. Više pacijenata znači i više posla. A nedostaje liječnika i medicinskog osoblja.

'Opseg posla je svakim danom sve veći, pacijenti su sve zahtjevniji, odluke su sve teže i uvijek bi bilo dobro da ima više liječnika i med. sestara, jer na taj način bi se rasteretili', rekao je Ivan Barišić, kardiolog HUBOL.

Unatoč manjku novca, svake godine se pomalo ulaže u bolnicu, pa su manje-više svi Odjeli u pristojnom stanju. Najpotrebnije je bilo postavljanje klimatizacije na određenim Odjelima.

'Upravo smo u pripremama za renoviranje sa klimatizacijom i izmjenom stolarije na kardiologiji, gdje također leže teški pacijenti', dodaje Glavić. U bolnici se nadaju kako će nakon dovršetka radova ostati nešto novca, koji će preusmjeriti za kupnju opreme.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju