Gašenje požara s odlagališta otpada prema Industrijskoj zoni Podi u Šibeniku - 3
Gašenje požara s odlagališta otpada prema Industrijskoj zoni Podi u Šibeniku - 3 Foto: Duško Jaramaz/Pixsell

U Srimi pokraj Vodica gorjela je borova šuma i nisko raslinje među kućama. Požar je popodne stavljen pod kontrolu i okružen je vatrogasnim snagama. U gašenju su sudjelovala i dva AirTractora.


U Srimi je požar buknuo 50-ak metara od kuća, no nitko nije ugrožen zahvaljujući vatrogascima. Požar je lokaliziran oko 17:12 sati, a opožareno je deset hektara niskog raslinja, trave i borove šume.

Vezani članci Požar u Srbiji Nakon stravične tragedije susjedi u šoku: "Čuo sam galamu i vidio plamen. Razvalili smo vrata, ali za djecu je bilo prekasno" Slika nije dostupna VIDEO Plamen gutao neboder: 170 ljudi evakuirano, vatra zahvatila i druge zgrade

"Par objekata je bilo ugroženo, ali brzom intervencijom smo to spriječili", rekao je zapovjednik JVP Vodice Ivica Begić.

Požar je pod kontrolom i okružen vatrogasnim snagama, a dva AirTractora koja su gasila požar su povučena s terena.

"Požar još nije lokaliziran, bit će još dosta posla motrenja s obzirom da se radi o borovoj šumi i velikoj naslagi borovih iglica na tlu", kazao je Begić za portal infovodice.com.

Danas u 14:24 vatrogasci Javnih vatrogasnih postrojbi u Vodicama i Šibeniku, Državne intervencijske vatrogasne postrojbe Šibenik i dobrovoljna vatrogasna društva u Vodicama, Šibeniku, Zatonu, Tisnu i Pirovcu dobili su dojavu o požaru na otvorenom području u naselju Srima pokraj Vodica.

Na terenu je 13 vozila s 35 vatrogasaca, a bile su pozvane i zračne snage, javljaju iz JVP-a Šibenik. Gori borova šuma i nisko raslinje među kućama, a gašenje je u tijeku.

Ravnateljstvo civilne zaštite Republike Hrvatske objavilo je da se radi o dva požara na udaljenosti od 200 metara, a na terenu su bila i dva AirTractora. Dozapovjednik JVP Vodice Zdenka Juričev Martinčev kasnije je kazao kako se ipak radi o jednom požaru, a ne o dva kako je prvo bilo javljeno.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju