Obavijesti Video Pretražite Navigacija
glavni vatrogasni zapovjednikaković

Koliko je koštalo gašenje požara kod Šibenika? "Šteta je nemjerljiva, oporavak će trajati dugo"

Slavko Tucaković (Foto: Dnevnik.hr)
Slavko Tucaković (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Požar kraj Šibenika (Foto: Dnevnik.hr) Požar kraj Šibenika (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Privođenje osumnjičene žene za požar kod Šibenika (Video: Dnevnik.hr) Privođenje osumnjičene žene za požar kod Šibenika (Video: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Privođenje osumnjičene žene za požar kod Šibenika (Video: Dnevnik.hr) Privođenje osumnjičene žene za požar kod Šibenika (Video: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr +0 Slavko Tucaković (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/4 >>
Prema statistikama vatrogasne zajednice velik broj požara u Hrvatskoj je podmetnut. Svake godine država izdvaja milijunske svote za gašenje požara. Evo što nam je rekao prvi čovjek hrvatskih vatrogasaca Slavko Tucaković.

Slavko Tucaković, glavni vatrogasni zapovjednik, kazao nam je da su vatrogasci ozlijeđeni u gašenju požara u Šibeniku dobro.

Pročitajte i ovo Ilustracija, požar Očevid u tijeku Tužan Uskrs u Slavoniji: U požaru obiteljske kuće smrtno stradala jedna osoba Požar kamiona Čistoće u Rijeci - 2 Veliki požar u Rijeci VIDEO Zapalio se kamion Čistoće, vatra se proširila na parkirane automobile: Šteta je više desetaka tisuća eura

"Njihovo stanje je srećom bolje dobro i pušteni su kući i oporavljaju se u svojoj kući", kazao je Tucaković.

"Ja bih se zaista zahvalio kolegama iz policije koji su pronašli počinitelja koji je izazvao ovako vrlo težak i vrlo zahtjevan požar, ali zahvalio bi se svojim kolegama na jednoj dobroj suradnji koju su imali s Policijskom upravom šibensko-kninskom i vrlo brzo su utvrdili uzrok požara, ali i počinitelja", rekao je glavni vatrogasni zapovjednik za Dnevnk Nove TV.

Četiri-pet milijuna kuna potrošeno na gašenje

"Pokušao sam nešto malo izračunati. Između četiri i pet milijuna kuna je sigurno koštala ova intervencija. Ali njezine štete su daleko veće na biljnom i životinjskom svijetu. Na štetama koje su počinjene na vinogradima naših građana, na maslinicima i zemljištu koje je tamo bilo na šumskim površinama ta šteta je uistinu neizmjerljiva i zaista će trebati oporavak koji će trajati dugo.

Podsjetimo, u gašenju je sudjelovalo sedam kanadera, oko 200 vatrogasaca, građani, policija i vojska. Lakše su ozlijeđena četvorica vatrogasaca. Riječ je ozljedama koljena, ruke, opeklinama lica i udisanju dima, ali nitko od njih nije životno ugrožen jer su sve ozljede lakše i svima je na vrijeme pružena liječnička pomoć.

Autocesta A1 bila je zatvorena za sav promet u oba smjera između čvorova Pirovac i Vrpolje, a evakuirano je oko 50 stanovnika i turista, koji su se u nedjelju oko 8 sati vratili svojim kućama.

Policija je privela 53-godišnjakinju koju sumnjiče da je podmetnula požar i koja im je otprije poznata.

 

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene