Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Veliko nevrijeme

Grom izazvao požar kod Labina: "Zatražena su i dva kanadera"

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Požar otvorenog prostora koji je izbio na području Santa Marine kod Labina uskoro će biti ugašen, priopćila je u subotu Hrvatska vatrogasna zajednica.

Požar kod Santa Marine u Istri je pod kontrolom vatrogasaca i uskoro će biti ugašen, priopćeno je oko 16 sati iz Hrvatske vatrogasne zajednice.

Vatrogasci su brzim djelovanjem požar stavili pod kontrolu i situacija na terenu je dobra, priopćili su te dodali da je na terenu 20 vatrogasaca s 11 vozila te dvojica pripadnika Hrvatskih šuma. Kanaderi su opozvani budući da zbog meteoroloških uvjeta nisu mogli djelovati.

Požar je nastao zbog grmljavinskog nevremena kod Labina na udaljenosti od oko jednog kilometra od mora te se nošen jakim vjetrom brzo proširio.

Na području Prtloga je zbog udara groma u popodnevnim satima također izbio požar otvorenog prostora, ali je ugašen u jako kratkom vremenu, kazao je županijski vatrogasni zapovjednik Dino Kozlevac.

Pročitajte i ovo Ilustracija Dovršen očevid Bacio cigaretu pa zapalio šumu i poljoprivredno zemljište: Policija ima osumnjičenika

Pročitajte i ovo Visoki napon Umalo im stalo srce Oprez, visoki napon! Doživjeli bliske susrete sa strujom koje će pamtiti do kraja života

U ovome trenutku objekti nisu ugroženi, a zbog nepristupačnog terena, zatražena su i dva Canadaira", kazao je istarski županijski zapovjednik Dino Kozlevac, a prenosi Hrvatska vatrogasna zajednica u priopćenju od 14 sati.


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene