Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Angažirana četiri kanadera

Požar kod Splita krenuo u smjeru raketne baze: 'To je bila strahota'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Rano jutros angažirana su četiri kanadera i dva helikoptera na gašenju požara koji je nešto prije ponoći buknuo blizu naselja Sitno Donje kod Splita.

Ukoliko ste snimili požar, snimke i fotografije nam možete poslati na moj.report@novatv.hr

Pročitajte i ovo Požar u tiskari Sve prema planu Požar u tiskari, oglasilo se Znanje: "Nema odgađanja u isporuci" Požar tiskare na Trešnjevci požar je ugašen Crni dim uznemirio Zagrepčane, zapalila se tiskara: Na teren poslano 8 vatrogasnih kola

Vjetar je požar širio u pravcu raketne baze u Žrnovnici, izvijestili su u Županijskom operativnom vatrogasnom centru u Splitu. Tijekom noći opožareno je oko 25 hektara površine, ali vatra nije ugrozila raketnu bazu niti kuće, rekli su u centru.

Tijekom noći na ovom su požarištu bila angažirana 62 vatrogasca i 18 vozila, a obrana raketne baze u Žrnovnici je podignuta na najveći stupanj, te je o tomu izvještena i Hrvatska ratna marnarica (HRM). Kako doznajemo od zapovjednika Protupožarnih snaga OSRH, generala Mate Obradovića, da je vatra i stigla do raketne baze ne bi se ništa dogodilo jer se ona nalazi pod zemljom.

>> Vatra stavljena pod kontrolu, prijetila je kućama

Na opožarenom su području bili isključeni dalekovodi radi smanjenja opasnosti u slučaju da ih zahvati vatrena stihija. Gašenje požara još uvijek traje.

Vatra je tijekom noći došla na nekoliko desetaka metara od kuća pa su stanovnici probdjeli noć. Mnogi su uskočili u pomoć vatrogascima te su polijevali vatru kantama. 'Grozno, to je bila strahota. Kao da ste dva konopa pružili na dva mjesta i kao da ste sijali vatru. Bojala sam se, bila sam sama kod kuće', rekla nam je jedna mještanka.

U tijeku je sanacija velikog požara kod Trogira u kojem je opožareno 800 hektara raslinja. Vatru je tijekom jučerašnjeg dana gasilo ukupno 187 vatrogasaca i 46 vatrogasnih vozila, kao i četiri kanadera, četiri zračna traktora i dva helikoptera.

U tijeku je gašenje požara na području Dazline u šibensko-kninskoj županiji. Tijekom jučerašnjeg dana vatru su gasile županijske vatrogasne snage sa ukupno 47 vatrogasaca i 17 vatrogasnih vozila, a požar su iz zraka gasila tri kanadera i jedan zračni traktor. Na području Bratiškovci kod Skradina, gdje je požarom zahvaćena borova šuma, u tijeku je dežurstvo i sanacija požarišta. U gašenju požara sudjelovale su zemaljske vatrogasne snage sa ukupno 34 vatrogasca i 12 vatrogasnih vozila. (Hina/ A.E.)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene