Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Požar kod Rogoznice lokaliziran, na Situ ugašen

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Požar na otoku Situ, u Kornatskom arhipelagu, ugašen je oko 21,20 sati, rečeno je u Centru 112 Šibensko-kninske županije. Požar je izbio oko 16 sati, a izgorjelo je 20 hektara borove šume, maslina i niskog raslinja.

U gašenju su sudjelovali vatrogasci šibenske Javne vatrogasne postrojbe, a pomagali su im jedan kanader te air-traktor. Nošena snažnim vjetrom vatra se bila približila i kućama na otoku, no, one su uspješno obranjene.

Pročitajte i ovo Carcharodon carcharias ZAŠTIĆENA VRSTA Kod Rogoznice ulovili zaštićenu veliku bijelu psinu, prodali je restoranu Slika nije dostupna Turisti gase požar

Požar kod Rogoznice, koji je buknuo u 15,30 sati, lokaliziran je u 19,30 sati. Izgorjelo je 70 hektara borove šume, maslinika, niskog raslinja i trave. U gašenju su sudjelovala tri kanadera, jedan air-traktor, 120 profesionalnih i dobrovoljnih vatrogasaca te 30 vozila.

I požar na rogožničkom području u jednom trenutku prijetio je kućama u zaseoku Kobiljak, no, zahvaljujući protupožarnim zrakoplovima kuće su obranjene te nije bilo potrebno evakuirati stanovništvo, iako je općinski Krizni stožer sve bio pripremio i za tu mogućnost.

Požarište na rogozničkom području noćas će osiguravati 120 vatrogasaca, a na terenu će ostati i 30 vozila.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene