Špinat, ilustracija
Špinat, ilustracija Foto: Getty Images

Ministarstvo poljoprivrede obavijestilo je u ponedjeljak potrošače da se s tržišta povlači proizvod Freshona Špinat usitnjeni, 450 g, proizvođača Equus, koji na tržište stavlja Lidl Hrvatska.


S tržišta se povlači Freshona Špinat usitnjeni, 450 g, rokova trajanja 27. 4. 2023. i 29. 4. 2023.

Subjekt u poslovanju s hranom Lidl Hrvatska opoziva navedeni proizvod zbog mogućnosti prisustva tropanskih alkaloida te nesukladnosti s Uredbom EU-a o najvećim dopuštenim količinama tropanskih alkaloida u određenoj hrani na bazi žitarica za dojenčad i malu djecu.

Detaljniji podaci o povratu proizvoda dostupni su na službenim mrežnim stranicama https://www.lidl.hr/informacije/obavijest-kupcima-o-povlacenju-proizvoda.

S tržišta se povlači kuhinjski pribor Provjerite i ne koristite! S tržišta se povlači kineski kuhinjski pribor, ne smije doći u dodir s hranom

Sjemenke sezama, ilustracija Opet se povlači: U proteklih nekoliko dana s polica trgovina uklonjeni proizvodi s istim sastojkom

Obavijest se odnosi isključivo na proizvode s navedenim podacima, priopćila je Hrvatska agencija za poljoprivredu i hranu (HAPIH).