Obavijesti Video Pretražite Navigacija
inspektorat upozorio

Oprez! Iz prodaje se povlači proizvod zbog moguće prisutnosti bakterije

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Državni inspektorat izvijestio je u petak o povlačenju goji bobica Dennree u pakiranjima od 100 i 250 grama.

Nakon što su u četvrtak iz prodaje povučene Alnatura Gojibeeren 100 grama i Bio Primo Bio Gojibeeren 100 grama, u petak je Državni inspektorat objavio da se povlače Dennree sušene goji bobice.

Riječ je o pakiranju od 100 grama koje je najbolje upotrijebiti od 8. ožujka iduće godine do 21. srpnja iduće godine te pakiranju od 250 grama koje je najbolje upotrijebiti od 28. ožujka iduće godine do 18. srpnja iduće godine.

Pročitajte i ovo Ubojstvo u Velikoj Gorici - 1 Strašan zločin VIDEO/FOTO Muškarac u Velikoj Gorici ubio suprugu i majku: "Strašno je zvučalo. Čuli smo dva pucnja zaredom i vrisak žene, ljudi su počeli bježati"

Proizvodi se povlače zbog moguće prisutnosti bakterije iz roda Salmonella spp.

"Proizvod nije u skladu s Uredbom 178/2002 o utvrđivanju općih načela i uvjeta zakona o hrani, osnivanju Europske agencije za sigurnost hrane te utvrđivanju postupaka u područjima sigurnosti hrane", izvijestio je DIRH.

Pročitajte i ovo Mia Schem 54 dana zatočeništva Mia odlučila ispričati istinu: "Prošla sam kroz holokaust, svi su tamo teroristi"

Obavijest se odnosi isključivo na proizvod zadanih gramaža, a čiji je proizvođač austrijski Bio Nahrungsmittel Produktions - und Handles GmbH, veleprodaja je dennree GmbH Töpen iz Njemačke, a maloprodaja Priroda i Društvo d.o.o. iz Zagreba.

Još jedan opoziv goji bobica

Državni inspektorat objavio je nešto kasnije u petak da se iz prodaje, iz istog razloga, povlače još dva pakiranja goji bobica.

Riječ je o sušenim goji bobicama Dennree u pakiranju od 100 grama koje je najbolje upotrijebiti od 28. ožujka do 21. srpnja iduće godine te pakiranju od 250 grama koje je najbolje upotrijebiti od 28. ožujka do 18. srpnja sljedeće godine.

Proizvođač i veleprodaja isti su kao i na ranijem opozivu, dok je maloprodaja ovaj puta Bio planet d.o.o. iz Zagreba.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene