Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sporna prenamjena zemljišta

Povjerenstvo za sukob interesa o Željku Kerumu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Saboru će se danas održati sjednica Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa, na čijem je dnevnom redu, među ostalim, i prijedlog za pokretanje postupka sukoba interesa protiv splitskog gradonačelnika Željka Keruma.

Radi se, naime, o zemljištu u Dujmovači za koje je krajem prošle godine, prema pisanju medija, donesen Zaključak da parcele u gradskom vlasništvu, koje se nalaze na prostoru predviđenom za gradnju novog trgovačkog centra, gube javnu namjenu i pretvaraju se u građevinsko zemljište.

Pročitajte i ovo Ivan Turudić manevar s imovinom Turudićeva supruga kupila čak 160.000 kvadrata zemljišta: Prije njegove kandidature za šefa DORH-a sve prebacili djeci Željko Kerum Elektronička javna dražba Kerumovo zemljište u Drnišu ide na bubanj: Procijenjena vrijednost na 85.838 eura

Prema medijskim napisima, radi se o parcelama u vlasništvu poduzeća Koteks d.o.o., čijih 75 posto dionica navodno drži tvrtka Kerum d.o.o., pa Povjerenstvo treba utvrditi poguduje li se odlukom o prenamjeni zemljišta firmi Kerum d.o.o., dakle radi li se o sukobu interesa. U Zaključku se prenamjena obrazlaže pozivanjem na lokacijsku dozvolu izdanu od gradskih službi.

Inače, danas će splitski oporbeni vijećnici zatražiti izvanrednu sjednicu Gradskog vijeća zbog planirane gradnje na Marjanu. Radi se zemljištu koje je kupila tvrtka u vlasništvu Fani Horvat, nevjenčane supruge splitskog gradonačelnika, na kojem kani graditi ugostiteljski objekt, a protiv čega su Splićani više puta prosvjedovali. Prosvjednici su tvrdili da Kerum, krijući se iza Fani, sam sebi namješta dozvole za gradnju u zelenoj zoni te da je riječ o kršenju zakona i sukobu interesa. Odvjetništvo istražuje taj slučaj, a Kerum je rekao da je sve po Zakonu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene