Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tko vodi grad?

Splitski SDP kritizira Keruma zbog poništenja natječaja o prodaji zemljišta

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'Nismo više u feudalnom dobu da netko upravlja nekretninama Splita i javnim interesom onako kako to radi klan Kerum', istaknuo je Baldasar.

Vijećnici SDP-a u splitskome Gradskom vijeću na današnjoj su konferenciji za novinare oštro kritizirali gradonačelnika Željka Keruma zbog njegove odluke od 5. prosinca prošle godine da poništi natječaj o prodaji dvije tisuće četvornih metara površine građevinskog zemljišta u vlasništvu grada čime je, kako su upozorili, gradski proračun izgubio devet milijuna kuna, kolika je vrijednost tog zemljišta.

'Odluku o poništenju natječaja za prodaju toga građevinskog zemljišta u vlasništvu grada može donijeti Gradsko vijeće koje je još početkom 2011. odlučilo raspisati natječaj o toj prodaji, a ne gradonačelnik Kerum', rekao je SDP-ov vijećnik Ivo Baldasar. Podsjetio je da je obrazloženje o takvoj Kerumovoj odluci zatražio na sjednici Gradskog vijeća 21. prosinca 2011. te da čeka odgovor.

Za takvu Kerumovu odluku Baldasar je rekao da je gruba pogreška koja bi ga 'mogla stajati gradonačelničkog mandata'.

U međuvremenu, objasnio je Baldasar, dogradonačelnik Jure Šundov nedavno je za lokalne medije izjavio kako odluku o prodaji tog zemljišta nije potpisao gradonačelnik Kerum, nego je on, Šundov, stavio Kerumov faksimil na taj dokument, što je, po Baldasarovu mišljenju, protuzakonito.

'Postavlja se pitanje tko vodi grad - Šundov ili Kerum, jer sada ispada da Šundov vodi grad. No, nešto je u vezi s tim građevinskim zemljištem zasmetalo klanu Kerum te Šundov žrtvuje sebe da bi spasio Keruma', rekao je Baldasar i dodao kako Šundov na sebe 'prečesto preuzima krivnju'.

Na novinarsko pitanje je li Kerumovo poništenje natječaja za prodaju toga građevinskog zemljišta u vlasništvu grada njegov pokušaj da mu smanji vrijednost, Baldasar je odgovorio potvrdno, ističući kako Kerum tako pokazuje da je 'šerif' u Splitu.

'No nismo više u feudalnom dobu da netko upravlja nekretninama Splita i javnim interesom onako kako to radi klan Kerum', istaknuo je Baldasar.

SDP-ova vijećnica Aida Batarelo rekla je kako sada u Splitu umjesto gradonačelnika imaju 'faksimil', što je dokaz nereda u Gradskoj upravi, gdje, dodala je, vlada nesavjest, neznanje i neodgovornost.

Na novinarsko pitanje o tome kako komentira Kerumovu izjavu medijima da će prodati zemljište u park-šumi Marjanu na lokalitetu Prva voda, na kojem je njegova nevjenčana supruga Fani Horvat namjeravala izgraditi ugostiteljski objekt, što je izazvalo više prosvjeda u Splitu, Baldasar je odgovorio kako ne vjeruje Kerumu.

'Kerum je do sada više puta pokazao da je vrstan trgovac i vješt špekulant nekretninama. Tko zna što on namjerava učiniti', dodao je Baldasar. (Hina)

Pročitajte i ovo Sudar autobusa i automobila D8 bila zatvorena za promet Težak sudar busa i dvaju auta u Dalmaciji: Četiri osobe prevezene na pružanje liječničke pomoći Željko Kerum Nije bilo ponuda Nitko ne želi Kerumov pašnjak: Za njega traži 70 tisuća eura

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene