Obavijesti Video Pretražite Navigacija
sukob interesa

Povjerenstvo kaznilo Bandića s 30.000 kuna, Pantovčak demantirao da je Predsjednica ljetovala na jahti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa kaznilo je u petak zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića s 30.000 kuna zbog sklapanja ugovora o zastupanju grada Zagreba i gradskih poduzeća s odvjetničkim uredom Marijana Hanžekovića, jer se nalazio u odnosu ovisnosti budući da mu je odvjetničko društvo Hanžeković i partneri platilo jamstvo za izlazak na slobodu od 15 milijuna kuna.

Riječ je o jamčevini koju je pokojni Marijan Hanžeković platio kada je Bandić bio uhićen u sklopu istrage u aferi Agram.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković, Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Govorio i o obnovi Plenković poslao poruku BiH pa poručio: "Naša flota jedna je od najvažnijih na Mediteranu" Gordan Jandroković Otvoren predmet Doznaje Dnevnik Nove TV: Gordan Jandroković pod povećalom Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa

Predsjednica Povjerenstva Nataša Novaković rekla je kako je odvjetničko društvo Hanžeković i partneri stupilo u poslovni odnos s Gradom Zagrebom i trgovačkim društvima u kojima Zagreb ima vlasnička i upravljačka prava i s njima sklopilo poslove u vrijednosti od 25 milijuna kuna godišnje.

Novaković je objasnila da se Bandić nakon uplate jamstva nalazio u odnosu ovisnosti prema odvjetničkom društvu i Marijanu Hanžekoviću, pa nije smio ni na koji način sudjelovati u postupku nabave odvjetničkih usluga u kojem sudjeluju Hanžeković i partneri, a posebno nije smio potpisivati odluke i sklapati ugovore s tim odvjetničkim društvom.

Na pitanje novinara da prokomentira kaznu od 30.000 kuna Bandić je odgovorio: "To pitajte moje odvjetnike i pravnu službu. Inače, gradonačelnik se time ne bavi. Samo neka Povjerenstvo radi svoj posao, a ja ću svoj".

Povjerenstvo je odlučilo i da je saborski zastupnik Milorad Pupovac (SDSS) prekršio Zakon o sukobu interesa jer se kao član Savjeta za nacionalne manjine 5. svibnja 2016. nije izuzeo od glasovanja na sjednici Savjeta na kojoj je donijeta odluka o rasporedu proračunskih sredstava, među inim, i Srpskom narodnom vijeću (SNV) , kojem je Pupovac predsjednik.

''Predsjednica nije ljetovala na jahti''

Pupovac, koji je iznio svoju obranu pred Povjerenstvom, smatra da nije prekršio odredbe Zakona o sprečavanju sukoba interesa jer SNV nije skup privatnih ljudi koji su s njim interesno povezani, no poštovat će odluku Povjerenstva.

Rekao je kako je na sjednici Savjeta sudjelovao u raspravi i ostao na njoj za vrijeme glasovanja, iako "u njegovoj i memoriji Savjeta nije zabilježeno da je glasovao".

Postupak protiv predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović neće se pokrenuti jer Povjerenstvo nije utvrdilo postojanje okolnosti za utvrđivanje sukoba interesa vezano za boravak u vili na otoku Visu 2017. godine.

Predsjednica je prijavljena zbog sumnje da je primila nedopušten dar ljetovanjem u vili Silente na Visu u vlasništvu poduzetnika Hrvatka Šimunića. Povjerenstvo nije iz vile dobilo informacije je li Predsjednica tamo boravila, a MUP nije želio dati podatke tvrdeći da su tajni, budući da je šefica države štićena osoba. S Pantovčaka su poručili da Predsjednica nije bila Šimunićeva gošća u vili niti je ljetovala na njegovoj jahti u ljeto 2017. godine. (L.R., Hina)

Aktualno Smrskao joj je šaku, izudarao utezima po glavi... Nakon svega ona kaže: "Sigurna sam da će me potražiti kad izađe" Mihaela Ivković (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Mihaela Ivković (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Foto: DNEVNIK.hr Mihaela Ivković (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Mihaela Ivković (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Foto: DNEVNIK.hr Mihaela Ivković (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Mihaela Ivković (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Foto: DNEVNIK.hr Mihaela Ivković (Foto: Dnevnik.hr) - 4 Mihaela Ivković (Foto: Dnevnik.hr) - 4 Foto: DNEVNIK.hr Mato Barišić i Mihaela Ivković (Foto: Dnevnik.hr) Mato Barišić i Mihaela Ivković (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr +2 Objava Mihaele Ivković na društvenoj mreži (Foto: Dnevnik.hr) Hrvatska Smrskao joj je šaku, izudarao utezima po glavi... Nakon svega ona kaže: "Sigurna sam da će me potražiti kad izađe" 1/8 >>

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene