Predsjednica Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa Nataša Novaković (Foto: Sandra Simunovic/PIXSELL)
Predsjednica Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa Nataša Novaković (Foto: Sandra Simunovic/PIXSELL) Foto: Sandra Simunovic/PIXSELL

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa u četvrtak je pokrenulo postupke protiv Dragana Kovačevića i Lore Vidović. Kninskom gradonačelniku određena je kazna od 3000 kuna.


Jedna od tema današnje sjednice Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa bilo je i donošenje odluke o pokretanju ili nepokretanju postupka "u predmetu dužnosnika Dragana Kovačevića, predsjednika Uprave trgovačkog društva Jadranski naftovod do 25. rujna 2020. godine".

Povjerenstvo je odlučilo pokrenuti postupak protiv Dragana Kovačevića jer nije prenio upravljačka prava iz svojih dviju tvrtki na odvjetnički ured.

Povjerenstvo je donijelo odluku vezano uz kninskog gradonačelnika Marka Jelića.

Zaključili su da je gradonačelnik povrijedio Zakon o sukobu interesa jer je potpisao partnerstvo s udrugom kojoj je na čelu njegova supruga, s kojom je ranije osnovao istu udrugu Scientica Populo. Naime, njegova supruga bila je predsjednica Udruge, a on je bio u Izvršnom odboru udruge. 

Grad Knin postao im je partner i kada su se javljali na neke natječaje za EU sredstva, imali su dodatne bodove. Povjerenstvo mu je odredilo kaznu od 3000 kuna. 

Pokreće se postupak i protiv Lore Vidović, pučke pravobraniteljice, jer je koristila službeno vozilo i za privatne stvari, odlučilo je Povjerenstvo. 

 

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju