Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odbacili prijave

Povjerenstvo: Šuker i Ronko nisu bili u sukobu interesa

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa danas je odbacilo prijavu protiv saborskog zastupnika Ivana Šukera prema kojoj je bio u sukobu interesa kada je u prosincu prošle godine za odlazak na tetkin sprovod u Livno koristio terenac BMWx5 tvrtke Enigma iz Gline koja je s Vladom imala ugovorene poslove oko razminiranja, a kojom prilikom je došlo do prometne nesreće.

Kako se navodi u obrazloženju odluke, automobil je Šukeru 'na nekoliko sati posudio poznanik kako bi stigao od Dugopolja do Livna na pogreb, a ta ga činjenica nije dovela ni u kakav odnos zavisnosti niti je stvorila kod njega ikakvu obvezu prema posuditelju jer se radi o minornoj posudbi'. Predsjednik Povjerenstva Mate Kačan rekao je kako je Šuker dostavio uplatnicu o nadoknađenim troškovima za gorivo.

Povjerenstvo je pokrenulo postupak utvrđivanja mogućeg sukoba interesa u slučaju tadašnjeg ministra financija Ivana Šukera nakon medijskih napisa. Naime, kako zakon dužnosnicima zabranjuje primanje usluga i darova iznad 500 kuna Zorislav Antun Petrović rekao je da bi bilo zanimljivo vidjeti koliko bi koštalo da je takvo vozilo bilo iznajmljeno.

Po riječima Vlahe Bogišića zanimljivije je u kakvoj su vezi Šuker i vozilo, a ne vozač i gorivo.  Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa odbilo je danas i prijavu protiv požeškog gradonačelnika i saborskog zastupnika Zdravka Ronka, prema kojoj se na saborske sjednice vozio autom grada Požege a naplaćivao troškove kao da je išao privatnim autom.

Takva je odluka donesena, kako je rečeno, nakon očitovanja zastupnika Ronka, Grada Požege i Sabora. Vlaho Bogišić ustvrdio je kako bi bilo dobro da slučajeve kao što su 'Ronko' i 'Šuker' ne rješavaju povjerenstva već stranke na svojim zatvorenim stranačkim tijelima. (Hina)

Pročitajte i ovo Branimir Glavaš - 1 Prijavio ga Vladimir Šeks Glavaš u policiji zbog prijetnji, uputio i žestoku poruku Šeksu Slika nije dostupna Posao s nepovoljnim ponuđačem Odbačena Medikina prijava protiv Rađenovića

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene