Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa danas je odbacilo prijavu protiv saborskog zastupnika Ivana Šukera prema kojoj je bio u sukobu interesa kada je u prosincu prošle godine za odlazak na tetkin sprovod u Livno koristio terenac BMWx5 tvrtke Enigma iz Gline koja je s Vladom imala ugovorene poslove oko razminiranja, a kojom prilikom je došlo do prometne nesreće.


Kako se navodi u obrazloženju odluke, automobil je Šukeru 'na nekoliko sati posudio poznanik kako bi stigao od Dugopolja do Livna na pogreb, a ta ga činjenica nije dovela ni u kakav odnos zavisnosti niti je stvorila kod njega ikakvu obvezu prema posuditelju jer se radi o minornoj posudbi'. Predsjednik Povjerenstva Mate Kačan rekao je kako je Šuker dostavio uplatnicu o nadoknađenim troškovima za gorivo.

Povjerenstvo je pokrenulo postupak utvrđivanja mogućeg sukoba interesa u slučaju tadašnjeg ministra financija Ivana Šukera nakon medijskih napisa. Naime, kako zakon dužnosnicima zabranjuje primanje usluga i darova iznad 500 kuna Zorislav Antun Petrović rekao je da bi bilo zanimljivo vidjeti koliko bi koštalo da je takvo vozilo bilo iznajmljeno.

Po riječima Vlahe Bogišića zanimljivije je u kakvoj su vezi Šuker i vozilo, a ne vozač i gorivo.  Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa odbilo je danas i prijavu protiv požeškog gradonačelnika i saborskog zastupnika Zdravka Ronka, prema kojoj se na saborske sjednice vozio autom grada Požege a naplaćivao troškove kao da je išao privatnim autom.

Takva je odluka donesena, kako je rečeno, nakon očitovanja zastupnika Ronka, Grada Požege i Sabora. Vlaho Bogišić ustvrdio je kako bi bilo dobro da slučajeve kao što su 'Ronko' i 'Šuker' ne rješavaju povjerenstva već stranke na svojim zatvorenim stranačkim tijelima. (Hina)

Vezani članci Umirovljenici, ilustracija Dokaz o visini inozemne mirovine od danas možete prijaviti online Slika nije dostupna Odbačena Medikina prijava protiv Rađenovića
Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju