Obavijesti Video Pretražite Navigacija
postupak i protiv grmoje

Povjerenstvo za sprečavanje sukoba interesa pokrenulo postupak protiv šefa Hrvatskih šuma Jakupčića

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Povjerenstvo za sprječavanje sukoba interesa pokrenulo je postupak protiv Krunoslava Jakupčića, predsjednika Uprave Hrvatskih šuma, zbog medijskih napisa da mu je tvrtka plaćala odvjetnika pošto je završio u pritvoru u zbog korupcijske afere Vjetroelektrane.

Iako su Hrvatske šume tvrdile da nisu okrivljena pravna osoba u kaznenom postupku te da Jakupčić ne koristi javne resurse za vlastitu obranu, mediji su otkrili račun za odvjetničke usluge koje su platile Hrvatske šume u iznosu od 43.700 kuna s PDV-om.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković afera sms ide dalje Nove poruke Plenkovićevih suradnika, otkriven i premijerov nadimak: "Kaže hefe: ni slučajno on nigdje" Ministrica Marija Vučković Nastavak afere Procurile nove poruke, šefovima Hrvatskih šuma pisali i drugi dužnosnici: "Ministrice, naravno da ćemo ga primiti"

Jakupčić, kojeg Uskok tereti za zlouporabe položaja i ovlasti, imao je prema ugovoru pravo na troškove odvjetnika u slučaju kad snosi sankcije kao odgovorna osoba u pravnoj osobi bez subjektivne krivnje predsjednika uprave, ali ne i kad se radi o osobnoj odgovornosti.

Povjerenstvo je pokrenulo postupak protiv saborskog zastupnika Mosta Nikole Grmoje koji je prijavljen da je na Facebooku objavio broj računa na koji prima donacije. Postupak je pokrenut kako bi se utvrdilo je li Grmoja primio novac na taj način jer bi se u tom slučaju to razmatralo kao primitak nedopuštenog dara.

Iz Facebook profila proizlazi da je Grmoja imao uplatu od 10 eura, ali prema Zakonu o sprječavanju sukoba interesa za primitak nedopuštenog dara nije bitna visina iznosa.

Postupak je pokrenut i protiv saborskog zastupnika Damira Tomića jer je bio u upravnim i nadzornim tijelima više od dvije udruge, što prema zakonu nije dozvoljeno.

Povjerenstvo je s dvije tisuće kuna kaznilo člana Uprave Hrvatskih šuma Igora Fazekaša jer je suprotno propisima istovremeno obnašao dužnost predsjednika Županijske skupštine Virovitičko-podravske županije i za to primao naknadu.

Bivši načelnik Općine Kalnik Mladen Kešer kažnjen je sa 6000 kuna zbog stupanja u poslovni odnos s kalničkom poljoprivrednom zadrugom u kojoj ima vlasnički udio kojoj je ustupio bez naknade na korištenje Dom hrvatskih branitelja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene