Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nije smio

Primao dvije naknade: Povjerenstvo pokreće postupak protiv Milorada Pupovca

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Milorad Pupovac bio je saborski zastupnik i član Vijeća srpske nacionalne manjine Grada Zagreba. Povjerenstvo će pokrenuti postupak protiv predsjednika uprave HEP-a Frane Barbarića.

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa donijelo je u petak odluku da će pokrenuti postupak protiv saborskog zastupnika Milorada Pupovca jer je za obnašanje dviju javnih funkcija primao dvije naknade.

Pročitajte i ovo Branka Bakšić Mitić, Koalicija Rijeke pravde Dogradonačelnica Gline Sukob među srpskim predstavnicima: SDSS prijeti Srbima koji neće glasati za njih? ''Imaju mogućnost to ispraviti'' Beba - 3 Na snazi od sredine travnja Grad Zagreb diže naknadu za novorođenčad, bit će značajno viša

Povjerenstvo je u redovitoj provjeri utvrdilo da je saborski zastupnik srpske nacionalne manjine Milorad Pupovac član i Vijeća srpske nacionalne manjine Grada Zagreba.

Obnašanje tih dviju javnih funkcija nije sporno, no Pupovac je povrijedio Zakon o sprečavanju sukoba interesa jer je za drugu funkciju, kao član Vijeća, primao naknadu iako nije smio.

Postupak i protiv predsjednika uprave HEP-a

Povjerenstvo je također utvrdilo da predsjednik uprave Hrvatske elektroprivrede (HEP) Frane Barbarić obnaša i dužnost vijećnika gradske četvrti Novi Zagreb te prima plaću i naknadu.

Povjerenstvo je prethodno objavilo mišljenje u kojem se navelo da Barbarić prilikom stupanja na dužnost predsjednika uprave HEP-a mora odstupiti s mjesta vijećnika gradske četvrti, no to se nije dogodilo te je Barbarić i dalje primao plaću i naknadu.

Odlučeno je da će protiv Barbarića pokrenuti postupak zbog kršenja Zakona o sprječavanju sukoba interesa jer je obnašao dužnost predsjednika uprave HEP-a i vijećnika gradske četvrti Novi Zagreb te također jer je cijelo vrijeme, i nakon mišljenja Povjerenstva, primao plaću i naknadu za te dvije funkcije.

Povjerenstvo je također odlučilo da se ne pokrene postupak protiv ministrice obrazovanja Blaženke Divjak, ministra regionalnog razvoja Marka Pavića te glavnog državnog inspektora Andrije Mikulića.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene