Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Danas odluka o Glavaševu pritvoru

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks izvijestio je jutros da će Sabor o izvješćima Mandatno-imunitetnog povjerenstva (MIP), vezano uz skidanje zastupničkog imuniteta Branimiru Glavašu, glasovati u 15 sati, čemu se usprotivila većina saborskih klubova, tražeći da se glasuje odmah, na početku zasjedanja.

Šeks je, otvarajući sjednicu, izvijestio zastupnike kako će se prvo provesti rasprava o Vladinom prijedlogu državnog proračuna za iduću godinu, a da će se o odlukama MIP-a, kojima se odobrava pritvaranje i pokretanje kaznenog postupka protiv Glavaša zbog sumnje da je počinio ratni zločin protiv civila, glasovati u 15 sati.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Sabor neće ponovno odlučivati o Glavaševu pritvoru Slika nije dostupna MIP: Nema potrebe za novom odlukom o Glavaševu pritvoru

No, klubovi HDSSB-a i HSP-a tome su se usprotivili, tražeći da se glasuje odmah, da se s glasovanjem više ne odugovlači, s obzirom na Glavašev štrajk glađu u pritvoru.

Vladimir Šišljagić (HDSSB) i Pero Kovačević (HSP) pozvali su pritom HDZ-ovce da objasne novonastale okolnosti, odnosno to što je Klub HDZ-a jučer promijenio svoju prošlotjednu odluku da se Glavaša ne pritvori i zbog težine kaznenog djela, te pristao na odluku MIP-a da ga se pritvori i po toj osnovi.

HDZ su prozvali da je prekršio prošlotjedni dogovor na relaciji
HDZ-HSP da se Glavašu ne produljuje pritvor, te da su time
izmanipulirali zastupnike.

'Sve ste nas izmanipulirali, a Glavaš je osuđen na smrt', poručio je HDZ-ovcima Kovačević, dok je Šišljagić kazao kako je smatrao da u HDZ-u sjede ozbiljni ljudi koji drže do svoga stava, ali da su ga jučerašnjom, ponovnom promjenom odluke, u tome razuvjerili.

Luka Bebić (HDZ) kazao je tek kako je 'istina da je Klub HDZ-a donio odluku da podupre zaključke MIP-a'.

Zahtjev da se o izvješćima MIP-a glasuje odmah potom su uputili i klubovi IDS-a, HSS-a, HNS-a i SDP-a, ocjenjujući da su za to ispunjeni svi uvjeti.

Kako je HDZ ostao pri stavu da se glasuje u 15 sati, spomenutih šest klubova zatražilo je stanku, a zahtjevu za stankom potom su se pridružili i klubovi HDZ-a te HSLS-a.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene