Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Povjerenstvo liječničke komore istražuje slučaj Maškarin

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Povjerenstvo Hrvatske liječničke komore (HLK) danas je stiglo u riječki Klinički bolnički centar kako bi provelo izvanredni stručni nadzor radi utvrđivanja okolnosti slučaja Miroslava Maškarina iz Kampora na Rabu.

Dvadesetogodišnjem Maškarinu pri operaciji slijepoga crijeva probijena je aorta te mu je zbog posljedica morala biti amputirana noga.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Liječnici još jednom ugrozili Maškarinov život Slika nije dostupna Slučaj Maškarin: Nije učinjena stručna pogreška

Povjerenstvo se na početku nadzora sastalo s ravnateljem riječkoga KBC-a Hermanom Hallerom. 

Zadaća je povjerenstva utvrditi je li prilikom operacijskog zahvata, provedenog 10. srpnja, i kasnijeg liječenja Maškarina počinjena liječnička greška ili su sve neželjene posljedice nastale zbog komplikacija zahvata.

Inače, Povjerenstvo za unutarnji nadzor riječkog KBC-a ustvrdilo je da tijekom zahvata nije počinjena greška, već da se dogodila komplikacija te vrste zahvata.

Kako je ranije najavio predsjednik Hrvatske liječničke komore Hrvoje Minigo, povjerenstvo komore će nakon razgovora s liječnicima vezanima uz taj slučaj, pregleda cjelokupne dokumentacije i pregleda uvjeta rada u bolnici, sastaviti izvješće i predočiti ga javnosti.

Dvadesetogodišnji Miroslav Maškarin nalazi se u Jedinici intenzivnog liječenja u riječkom KBC-u, stanje mu je i dalje nepromijenjeno, odnosno teško, ali stabilno. Liječnici se i dalje bore da sačuvaju njegovu drugu nogu, koja je ozbiljno oštećena zbog komplikacija nakon probijanja aorte.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene