Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odvjetnik opovrgava

'Povezanost Skladgradnje sa Sanaderom je izmišljotina'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Odvjetnik poduzeća 'Skladgradnja' opovrgnuo je medijske tvrdnje o izvlačenju milijuna kuna iz Hrvatskih autocesta.

Ante Madunić je opovrgnuo da su suvlasnici te tvrtke, u dogovoru s bivšim premijerom Ivom Sanaderom, iz HAC-a izvlačili milijune kuna, postupajući slično kao osumnjičenci u aferi 'Fimi media'.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Tužiteljica i odvjetnica prezauzete Zbog Sanadera bivšim direktorima HAC-a sudit će se samo petkom Slika nije dostupna Bivši čelnici HAC-a Optužnica protiv Prskala i Lovrinčevića

'U ime vlasnika 'Skladgradnje' braće Žužul i njihove tvrtke mogu ustvrditi da su takve medijske tvrdnje monstruozne laži", rekao je Madunić. Porekao je i sve kontakte vlasnika 'Skladgradnje' s bivšim premijerom Sanaderom. 'To su izmišljotine koje se koriste u druge svrhe i nemaju veze sa Žužulima', dodao je Madunić.

>> Državno odvjetništvo se žali zbog Žužula

>> Split: Četvorica iz Brodosplita i Skladgradnje kod suca Lozine

Po njegovim riječima tvrtka 'Skladgradnja' izravan ugovor s HAC-om sklopila je jedino za posao bojanja tunela Sveti Rok i Mala Kapela. Zbog tog je posla pokrenuta i istraga u tzv. 'aferi HAC' u kojoj su čelnici tog javnog poduzeća osumnjičeni da su Skladgradnji namjestili bojanje tunela za nekoliko puta višu cijenu od tržišne.

Žužula se tereti i zbog nezakonitog pribavljanja 7,5 milijuna kuna

Sve ostale poslove na izgradnji autocesta 'Skladgradnja' nije dobila izravno od HAC-a nego kao podizvođač velikih građevinskih poduzeća poput 'IGH', 'Industrogradnje' ili 'Viadukta', tvrdi Madunić.

Osim za zloporabe u 'aferi HAC', teške 22 milijuna kuna, suvlasnika 'Skladgradnje' Slavena Žužula Županijsko državno odvjetništvo tereti za zlouporabe položaja i ovlasti jer je navodno podnio lažnu poreznu prijavu kojom je svojoj tvrtki nezakonito pribavio 7,5 milijuna kuna, za koliko je platio manje poreza na dobit. Sumnjiči ga se i da je novcem tvrtke sebi kupovao raznu robu, namještaj, bijelu tehniku i sl. u iznosu oko pola milijuna kuna.

Slaven Žužul uhićen je sredinom listopada i zbog sumnje da je s računovnodstvenim savjetnikom svoje tvrtke i dvojicom čelnika Brodosplita 'splitski škver' oštetio za 11,5 milijuna kuna. Kao i u aferi HAC istražni ga je sudac pustio da se brani sa slobode. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene