Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

MORH časti

Nova mjera ministra Krstičevića: Evo koliko će te novca dobiti ako se prijavite u vojsku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Odlukom ministra obrane Damira Krstičevića mjesečna naknada dragovoljnih ročnika povećana je na 3000 kuna s dosadašnjih 2000 kuna, priopćio je MORH.

"Ministarstvo obrane od 1. siječnja 2019. uvodi novu poticajnu mjeru, povećanje mjesečne novčane naknade za dragovoljne ročnike na 3000 kuna. Na snagu će početkom 2019. godine stupiti Pravilnik o izmjenama i dopunama pravilnika o dragovoljnom vojnom osposobljavanju kojim se, između ostalog, mjesečna naknada ročnika povećava na 3000 kuna, s dosadašnjih 2000 kuna.

Pročitajte i ovo Crkva - 1 Incident u Stobreču Vjernik ispričao što se dogodilo kad je Krstičević došao na oltar crkve: "Ljudi su došli čuti riječ Gospodnju, a ne političara" Damir Krstičević, bivši ministar obrane Nevjerojatno Svećenik vjernicima rekao da glasaju po savjesti, ali za oltar pozvao Krstičevića

Riječ je o još jednoj mjeri povećanja materijalnih prava pripadnika Oružanih snaga RH, u funkciji jačanja sposobnosti Hrvatske vojske. Mjesečni iznos naknade za dragovoljne ročnike od 3000 kuna bit će najveći takav iznos od uvođenja dragovoljnog vojnog osposobljavanja do sada. U 2016. godini mjesečna naknada ročnika iznosila je 1190 kuna, a od 1. siječnja 2017. do danas 2000 kuna“, istaknuo je MORH u priopćenju.

MORH navodi kako programom dragovoljnog vojnog osposobljavanja ročnici stječu vojna znanja i vještine za obnašanje vojničkih dužnosti u Hrvatskoj vojsci, te da je to jedan od uvjeta za prijam u djelatnu vojnu službu. Ističu kako dragovoljno vojno osposobljavanje obuhvaća temeljnu i specijalističku obuku koja traje osam tjedana i provodi se u Požegi i na Vojnom poligonu Gašinci.

"Kandidati zainteresirani za dragovoljno vojno osposobljavanje mogu se prijaviti u Područnim odsjecima za poslove obrane tijekom cijele godine. Od početka dragovoljnog vojnog osposobljavanja 2008. godine, obuku dragovoljnog vojnog osposobljavanja uspješno je završilo oko 8000 ročnica i ročnika, od kojih je velik broj i primljen u djelatnu vojnu službu.

Zbog velikog broja zainteresiranih kandidata, tijekom 2017. i 2018. godine na dragovoljno vojno osposobljavanje bila su upućena po tri naraštaja dragovoljnih ročnika, za razliku od dotadašnjih dva uputa godišnje", ističu u priopćenju. 


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene