Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Narušeno joj zdravlje

Potvrđena optužnica protiv sutkinje Šupe: Dobro osmišljenim planom pokušala zamagliti 15000 eura mita

Bivšoj šibenskog sutkinji Maji Šupe potvrđena je optužnica kojom ju se tereti za primanje mita u iznosu od 15.000 eura.

Splitski Županijski sud u srijedu je potvrdio optužnicu protiv bivše šibenske sutkinje Maje Šupe, koju tereti za primanje 15.000 eura mita kako bi donijela oslobađajuću presudu poduzetniku Blažu Petroviću, čemu je navodno posredovao odvjetnik Branimir Zmijanović.

Uskok je krajem lanjskog ožujka osumnjičeni trojac optužio za primanja i davanje mita 2013. godine.

Tada je Šupe na šibenskom Općinskom sudu predsjedavala sudskim vijećem tijekom suđenja u kojem je Petrović bio optuženik, uz još jednog kojeg je zastupao šibenski odvjetnik Zmijanović.

Pročitajte i ovo Benkovački sajam - 55 5000 posjetitelja VELIKA FOTOGALERIJA Benkovački sajam je hit! "To je nezamislivo bez prasetine"

Prema optužnici, Petrović je posredstvom Zmijanovića dogovorio sa sutkinjom Šupe da će joj dati 15.000 eura ako donese oslobađajuću presudu.

Pritom je, tvrde u Uskoku, dogovoreno da će joj 6000 eura isplatiti prije donošenja prvostupanjske presude, a preostalih 9000 nakon što takva presuda postane pravomoćna.

Dobro razrađen plan

Zmijanović je u dogovoru s Petrovićem izradio predugovor o kupoprodaji nekretnine na području Šibenika, prema kojem majka sutkinje Šupe prodaje nekretnine za 59.100 eura, uz plaćanje 6000 eura predujma koji u slučaju odustanka kupca zadržava prodavatelj.

Na traženje sutkinje Šupe, njena majka je potpisala taj predugovor, a na Petrovićev zahtjev potpisala ga je i osoba navedena kao kupac.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović Osuo paljbu Milanović ponovno žestoko udario po Plenkoviću i HDZ-u: "Još nije odgovorio kako je nestalo 139 milijuna eura iz Ine"

Petrović je potom, stoji u optužnici, na račun sutkinjine majke uplatio 45.000 kuna, uz naznaku da se radi o plaćanju po navedenom predugovoru te da je uplatitelj osoba navedena kao kupac, s tim da je uplata za jedini cilj imala isplatu dogovorenog iznosa nagrade.

Šupe je krajem studenoga 2013. donijela presudu kojom se Petrović i njegov suoptuženik oslobađaju od optužbe. Prvostupanjska presuda postala je pravomoćna u rujnu 2014., nakon čega je Petrović sutkinji isplatio preostalih 9000 eura.

Pročitajte i ovo Dragan Kovačević Bivši šef Janafa Dragan Kovačević osuđen zbog davanja lažnog iskaza: Mora platiti i sudske troškove

Sada već bivša sutkinja, Šupe je na ispitivanju u Uskoku negirala kaznena djela za koje ju sumnjiče, a njen odvjetnik Krešimir Škarica je tada otkrio da je mjesec dana prije uhićenja podnijela zahtjev za mirovinu, jer joj je narušeno zdravlje.

Nakon što ju je Uskok osumnjičio za primanje mita, Državno sudbeno vijeće (DSV) razriješilo ju je sudačke dužnosti.

Ona je bila zamjenica predsjednika kaznenog odjela Općinskog suda u Šibeniku, a između ostalog je zapamćena po oslobađajućoj presudi Tomislavu Horvatinčiću zbog sinkope nakon izazivanja pomorske nesreće, u kojoj je poginuo talijanski bračni par.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene