Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Na pomolu 'propast stoljeća'

Potvrda iz IGH: UniCredito nije dao jamstva

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Institut IGH danas je priopćenjem potvrdio kako nisu dobili jamstva UniCredito banke.

'INSTITUT IGH, d.d. u trenutku sastavljanja ovog dopisa nema novih, do sada neobjavljenih informacija od Vlade Republike Crne Gore, i/ili voditelja Konzorcija, temeljem kojih bi moglo potvrditi ispunjenje ili neispunjenje uvjeta propisanih odredbama 'Ugovora o koncesiji u vezi projekta naplatnog autoputa Bar-Boljare', niti u bilo kojem smislu može garantirati da će predmetni posao biti zaključen, ili pak raskinut. Nakon što zaprimimo bilo kakvu odluku, i/ili informaciju koja je potpuna, istinita i sadržajno nedvojbena, istu ćemo objaviti u skladu sa zakonskim propisima, podzakonskim aktima, uputama te Pravilima Zagrebačke burze', stoji u službenom priopćenju IGH.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Savjetuje Vladi jamstvo Kerum zamjera Vladi za Crnu Goru pa predlaže jamstva za Split Slika nije dostupna Niti potvrđeno, niti opovrgnuto Konstruktoru produžen rok za jamstva?

>> HANFA istražuje: IGH i Tehnika pod povećalom

U priopćenju se ističe i kako 'prema saznanjima društva INSTITUT IGH, d.d. koji je sukladno odredbama Ugovora o konzorciju, članak 5, član konzorcija u 25-postotnom omjeru, UniCredito grupa, putem jedne od članica grupe, nije dostavila bankovne garancije konzorciju koji čine KONSTRUKTOR-INŽENJERING d.d., kao voditelj konzorcija i INSTITUT IGH, d.d. i TEHNIKA d.d., kao članovi konzorcija'. Ističe se kako je IGH tek danas zaprimio upit od HANFA-e, da se očituju o medijskim napisima i objavama vezanim uz izdavanje bankarske garancije za projekt naplatnog autoputa Bar-Boljare u Republici Crnoj Gori te da li je hrvatski konzorcij u pregovorima vezanim uz neka druga jamstva za predmetni posao.

Pregovori i dalje traju, a krajnji rok ističe sutra

IGH se poziva i na članak 3. Ugovora o konzorciju te naglašava kako 'voditelj konzorcija KONSTRUKTOR-INŽENJERING d.d. predstavlja i vodi konzorcij 'u svim pitanjima koja se tiču tenderskog procesa' za projekt naplatnog autoputa Bar-Boljare u Republici Crnoj Gori, „uključujući podnošenje ponude u ime Konzorcija''. na kraju priopćenja piše i kako voditelj konzorcija i dalje vrši pregovore oko dovršetka ishođenja cjelokupne financijske dokumentacije.

zaključak je dakle, kako garancije UniCredito banke nema, a hoće li možda neka druga banka spasiti 'posao stoljeća', ostaje nepoznato. Sutra je i krajnji rok za davanje valjane ponude crnogorskoj Vladi, no u svakom slučaju, ako hrvatski konzorcij ne uspije spasiti posao, Crnogorci imaju spremne i druge opcije.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene