Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Savjetuje Vladi jamstvo

Kerum zamjera Vladi za Crnu Goru pa predlaže jamstva za Split

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Splitski gradonačelnik Željko Kerum danas je zamjerio Vladi RH što nije dala jamstva građevinskoj tvrtki Konstruktoru koji je na čelu domaćeg konzorcija za izgradnju autoceste u Crnoj Gori te ju je pozvao da posao koji neće biti dobijen u toj državi bude kompenziran jamstvima za građevinske poslove u Splitu.

Željko Kerum rekao je nakon današnjeg otvorenja međunarodnog sajma GAST-a kako savjetuje vladi da to jamstvo, koje je po njegovu mišljenju trebala dati Konstruktoru, zamijeni za neki posao u Splitu. Istaknuo je da su Splitu potrebni stanovi, prostorije i zgrade te da je u tom gradu nužno 'napraviti iskorak'. Budući da splitski građevinari praktički nisu 90 posto u kolapsu, nego već 97 posto i nemaju od čega živjeti, a radnici, kako je rekao, 'stoje na ulicama', država bi jamstvima za građevinske poslove u Splitu pomogla njihovu zapošljavanju.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Na pomolu 'propast stoljeća' Potvrda iz IGH: UniCredito nije dao jamstva Slika nije dostupna Predsjednik Komisije objavio Crna Gora: Ocjena o jamstvima hrvatskog konzorcija do kraja veljače

'Nisu dobili posao u Crnoj Gori, 'ajmo ća napraviti alternativu u Splitu', rekao je Kerum, dodajući da je za Split dobro 'što nije preizgrađen kao Zadar ili Zagreb". 'Split je 20-ak godina mirovao, nije se gradilo i sada upravo treba iskoristiti situaciju da zaposli slobodne kapacitete u građevinarstvu', istaknuo je.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene