Diljem Hrvatske traje akcija ''Potrubi za obrazovanje''.

Galerija


Učitelji i članovi sindikata s transparentima stoje na najfrekventnijim prometnicama. Posebno su aktivni u Zagrebu, gdje im je cilj ukazati na svoj problem članovima Europske pučke stranke koji gostuju na summitu u Areni Zagreb.

Vozači su trubili u Šibeniku

Vezani članci Prosvjed prosvjetara na Markovu trgu (Foto: Luka Stanzl/PIXSELL) - 5 Prosvjetari s Markova trga Vladi poslali poruku: ''Sramite se! 17 dana ste nas ignorirali, pravite se da ne znate naše zahtjeve'' Nastavlja se štrajk u školama (Foto: Matija Habljak/PIXSELL) - 1 Štrajk u školama ide dalje, sutra im se pridružuju i fakulteti: Sindikati nastavljaju pregovore s ministrima

Osobito glasne bile su trube automobila ispred središnjice HDZ-a na zagrebačkom Trgu žrtava fašizma. Oglasili su se vozači i u drugim hrvatskim gradovima i time podržali prosvjetare u njihovoj borbi za veće koeficijente.

Trube su se čule u Karlovcu

"Ovo jasno pokazuje što građani misle, to smo i očekivali, ne odustajemo i nastavljamo svoju borbu", kazala je jedna od sudionica akcije. Poduprli su ih i građani. "U svakom slučaju ih podupirem zato što mislim da su malo plaćeni. Nadam se da će to što prije riješiti u korist prosvjetnih radnika", kazala je prolaznica.

Trubilo se u Puli

Akcija je najavljena u utorak, na dan kada počinje Kongres pučana u Zagrebu. Prosvjetari su pokrili cijelu trasu puta od Sheratona do Arene, na svakom su izlazu s transparentima kao i na Trgu žrtava fašizma pred sjedištem HDZ-a. Također, akcija je održana u svim gradovima gdje su članovi Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Hrvatske.

Glasni su bili i vozači u Zagrebu