59 građana čije su kuće oštećene u potresu noć je provelo u studentskom domu Cvjetno naselje, no njihov bi broj u idućim danima mogao rasti. Naime, sve više građana, posebno s područja Markuševca i Čučerja, dan nakon potresa napušta svoje domove, koji zbog oštećenja i narušene statike više nisu sigurni za stanovanje. Ništa bolje nije ni na području Bukovca.

Galerija Šteta od potresa - 1 Šteta od potresa - 2 +0 Šteta od potresa koji je pogodio Zagreb i okolicu - 3

U zagrebačkoj Bukovačkoj ulici napukli su zidovi i oštećeni krovovi. Svaki je drugi dimnjak porušen. I dok susjedi svoj već popravljaju, Ivan Šeb strepi.

Vezani članci Skupa nezgoda Pogreške su ih skupo stajale: Jedan krivi korak i moraju podizati kredite Rušenje kuće u Markuševcu VIDEO Bageri u akciji - ruši se prva kuća oštećena u potresu: "Mislili smo da ćemo mi biti usko grlo, ali..."

"Ako mi padne ovaj veliki dimnjak na krov, razbit će mi čitav gornji stan“, kaže Šeb.

Srećko Vižin dobio je i službenu potvrdu da više ne smije u svoju kuću.

"Bili su ljudi iz stožera, sve su pregledali i rekli su da cijela je kuća otišla ulijevo. Znači, tu stanovanja više nema", kaže Vižin. Spavao je na stolcima. Tlo je, kaže, stalno podrhtavalo, pa i u trenucima dok su pakirali nužne stvari.

Njih šestero morat će potražiti novi dom. Ne znaju kamo će.

"U 10 sekundi da će nam se život potpuno promijeniti... Da mi je netko to pričao prije nekoliko dana, smijao bih mu se. Katastrofa. Instalacije, sve je popucalo. Veliki bojler od 80 litara pao je u kadu, razbilo se sve. Gore nam je bila poplava, išli smo vodu zatvarati“, kaže Vižin.

Bez krova je ostao i prvi susjed Tomislav, ali dok je glava na ramenima, kaže, sve će se drugo lako. Došao je tek po uspomene i iz kuće želi čim prije.

"Nažalost, kad smo ponovo ušli u kuću, ponovo se dogodio potres i tad je baš ovaj komad bio pao na pod taman poslije mog izlaska. Imao sam sreće što se tiče toga“, ispričao je Tomislav.

Desetak kilometara dalje potresne snimke u ulici Majpruzi u Čučerju.

"Bojim se, nisam ni lijegala noćas. Gore s kuće je spalo sve, a unutra popucalo i kad ja izletim, gledam kad će spasti na glavu", kaže Ruža Mijoč.

Niti šest mjeseci u svom je novom domu s obitelji uživao Filip. Nakon jučerašnjeg potresa on izgleda ovako.

"Sve je izbilo iz zidova. Evo, i kupaona je isto bila poplavljena, pa smo ušli zatvoriti vodu da ne curi. Zidovi su se odvojili", kaže Filip Lončarić. Kavu sa suprugom ovdje više neće piti. Policija je napravila zapisnik, čeka se Gradski ured za upravljanje u hitnim situacijama koji bi trebao obaviti procjenu.

"Ne znam jer, kažem, imamo malo dijete, u kreditu smo žena i ja i sad gdje ćemo?" pita se Filip.

Pitanje koje za mnoge obitelji pogođene jučerašnjim potresom ostaje visjeti u zraku.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju