Potres, ilustracija
Potres, ilustracija Foto: Borna Filic/PIXSELL/Pixsell

Potres magnitude 3.3 Richtera zatresao je područje Našica u 18:56, izvijestila je Seizmološka služba.


Večeras, 26. lipnja 2020. godine u 18:56 seizmografi Seizmološke službe Republike Hrvatske zabilježili su umjeren potres s epicentrom oko 20 kilometara sjeverno od Našica.

Vezani članci Oštećene zgrade nakon potresa u Zagrebu - 4 Nakon potresa, u Zagrebu s oštećenih zgrada padaju cigle: "S krova je sletio komad. Tresla sam se i plakala. A u blizini su tri škole" Karta potresa u Zagrebu Seizmološka služba objavila je film koji prikazuje epicentre serije potresa u Zagrebu

Magnituda potresa iznosila je 3.3 prema Richteru, a intenzitet u epicentru IV stupnja EMS ljestvice. Prema dosadašnjim informacijama potres se osjetio u široj okolici Našica, objavila je Seizmološka služba.

Na stranici EMSC-a stoji obavijest o ovom potresu s nešto nižom magnitudom, 2,8 Richtera. "Glasna i kratkotrajna tutnjava, zaljuljala se terasa i lusteri", piše jedan stanovnik Našica. 

Stanovnici tog područja javljaju da je potres trajao svega sekundu ili dvije i da su osjetili snažnu vibraciju. "Zatreslo se na kratko, ali je bilo grozno", kaže još jedan Našičanin.