Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Novo podrhtavanje tla

Područje Dalmacije zatresao potres: "Ok, odem iz Zagreba i sad me probudi u Zadru potres... Je li moguće?"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Rano jutros Zadar je zatresao potres.

"Noćas, 27. ožujka 2020. godine seizmografi Seizmološke službe zabilježili su slab potres s epicentrom lociranim kod Zadra. Potres magnitude 2,6 prema Richteru dogodio se u 3 sata i 37 minuta.

Pročitajte i ovo New York - 2 Podrhtavanje Potres snažno zatresao New York, osjetio se i u okolnim saveznim državama Potraga za nestalima i spašavanje odsječenih nakon potresa na Tajvanu - 1 Utrka s vremenom FOTO Potraga za nestalima u potresu na Tajvanu: Stotine su odsječene, više od tisuću ozlijeđenih

Intenzitet u epicentru bio je III. stupnja Mercalli-Cancani-Siebergove ljestvice", naveli su iz Seizmološke službe Geofizičkog zavoda Prirodoslovno-matematičkog fakulteta.

Stožer Civilne zaštite Grada Zadra javlja da je Služba 112 do 7:23 zaprimila ukupno 30 poziva građana. Pritom nije bilo poziva za pružanjem liječničke pomoći niti prijava građana o šteti na stambenim i gospodarskim objektima.

Operativni centar JVP-a Zadar nije imao poziva za pružanje pomoći.
Na broj 192 PU zadarske pristigla su tri poziva građana, također bez dojava o štetama.

Na područje zabilježenog epicentra, područje Poljica, upućena je policijska ophodnja te nisu zamijećena oštećenja, kao ni tijekom ophodnje službe Civilne zaštite.

Stožer Civilne zaštite Grada Zadra rano jutros na telefonskoj sjednici donio je odluku o pokretanju aktivnosti sukladno Planu djelovanje Civilne zaštite Grada Zadra. O svim poduzetim aktivnostima javnost će biti pravovremeno obaviještena.

EMSC javio o potresu

Prema podacima EMSC-a, do potresa je došlo rano jutros u 3:37. Potres magnitude 3,7 po Richteru zatresao je Zadar i okolicu. Kasnije je podatak o jačini potresa korigiran na 3,5.

Epicentar potresa bio je 11 kilometara sjeveroistočno od Zadra, na dubini od 2 kilometra.

"Prvo zvuk poput eksplozije i sekunda-dvije treskanja", "Zadar, 4. kat, zvuk i zatresli se zidovi. Maksimalno 5 sekundi", "Kratki tutanj pa udar", "Probudilo me iz sna. Zatresli se prozori. Zvuk kao grmljavina", "Dva glasna udarca, prozori su mi se tresli", neka su od iskustava Zadrana.

"Ok, odem iz Zagreba i sad me probudi u Zadru potres... Je li moguće?" jedno je od iskustava upisanih na stranici EMSC-a.

Podsjetimo, potres koji se rano jutros osjetio u Zadru dogodio se pet dana nakon snažnog potresa koji je pogodio Zagreb.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene